• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
İslami Cihad: "Normalleştirme olmasaydı işgalciler bu kadar cüretkâr olamazdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Genel Organizatörü ve aynı zamanda İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden olan Halid El-Betaş, "Lebbeyk Ya Aksa Cuması" münasebetiyle yaptığı konuşmada işgalci düşmanın Kudüs karşısında bugün bu kadar cüretkâr olabilmesinin Arap dünyasındaki yönetimlerin onunla ilişkileri normalleştirme konusunda izledikleri siyasetten kaynaklandığını dile getirerek; "Eğer normalleştirme olmasaydı işgalci düşman bu cüretkârlığı gösteremezdi." dedi.

El-Betaş, Filistin halkının kendisini yıpratmak amacıyla 13 yıldan beridir işgal yönetiminin sürdürdüğü baskı ve ablukayı bugün işgalcilere karşı kullandığı bir silaha dönüştürmeyi başardığını ifade etti.

El-Betaş, siyonistlerin önüne koydukları bütün engellere rağmen Filistin halkının Büyük Dönüş Yürüyüşlerini devam ettireceğini ve hakkını elde etmek için mümkün olan her yönteme başvuracağını ifade etti.

El-Betaş, Gazze halkının "Lebbeyk Ya Aksa Cuması" için çıkarken Kudüs'ten asla taviz vermeyeceğini de teyit ettiğini dile getirdi.

El-Betaş, Filistin'in Ürdün Irmağı'ndan Akdeniz'e kadar bütün topraklarıyla Müslümanların ve Arapların olduğunu belirterek "Eğer ümmet bizimle tek saf olursa güç düşmanın elindedir demeyiz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir