• DOLAR 32.339
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.72
  • ...
"Davamız için gözbebeklerimizi feda etmekten çekinmeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde HÜDA PAR Eyyübiye Gençlik Kolları tarafından, geçtiğimiz günlerde hastalığından dolayı vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'u anma programı düzenlendi.

Programda konuşan Mehmet Yavuz'un Şanlıurfa'daki dava arkadaşlarından Avukat Emin Güneş, Mehmet Yavuz'un örnek kişiliğine değinerek, gözbebeklerini İslam davası için feda etmekten çekinmeyen bir hareket olduklarını ifade etti.

HÜDA PAR Haliliye İlçe Binasında düzenlenen program, İdris Yapıcı tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Avukat Emin Güneş, Mehmet Yavuz'un örnek kişiliğine değinerek, Yavuz'la yaşadıkları anıları paylaştı.

Yavuz'un rahatsızlığının, görmüş olduğu işkencelerden kaynaklandığını belirten Güneş, "Mehmet Yavuz'un hastalığında kanserden şüphelenmiyorduk. Önce böbreği falan alındı. En son yine Ankara'daki bir buluşmamızda özel bir hastaneye beraber gittik. Tetkikleri aldı, geldi. Bana dedi ki, 'Doktor bana böbreğimdeki tahribatın çok eskilere dayandığını söyledi.' O zaman anladık ki bu hastalık zalimlerin bıraktığı iz ve eserden dolayıdır. Bunu belki gençler fazla bilmez. Zalimlerin işkence yöntemlerinden bir tanesi de, buz kalıplarıdır. Kardeşlerimizi buzun üzerine yatırıyor, her tarafına buz kalıpları koyuyorlardı. Gençlerimizin, Mehmet Yavuz ve yaşıtlarının bir kısmı böbreklerini bundan dolayı kaybetti. Birçok gencimiz bu hastalıktan dolayı vefat ettiler, bir kısmı da bazılarının verdikleri böbrekler ile yaşıyor. Sağlam kardeşlerimiz onlara böbreklerini verdiler, paylaştılar o şekilde hayatlarını idame ettiriyorlar. Rabbimize şükürler olsun ki o zulümleri yapanlar, o firavuni tavrı sergileyenlere Rabbimiz, tıpkı Hazreti Musa'ya, Firavun'un suya batışını, çamura batışını gösterdiği gibi onların o durumlarını da bize gösterdi. Şimdi feryat ediyorlar. Rabbim onların yanına bırakmadı." diye konuştu.

"Gün geçtikçe Mehmet Yavuz'un ne kadar çok sevildiğini öğreniyoruz"

İslam davasının imkânlarının kısıtlı olmasına rağmen güçlü olduğunu ifade eden Güneş, "Bu hareketin ölüleri, dirilerinden daha çok iş yapıyor. Biz zaten başından beri şunu söylüyorduk. Biz bu yarışta en önde olduğumuzun farkındayız. Çünkü bu öyle bir yarış ki keyfiyet yarışıdır, kemiyet yarışı değildir. Belki sayımız, binalarımız, paramız, oylarımız azdır ama yüreklerimiz mangal gibidir. Elhamdülillah göz bebeklerimizi davamız için feda etmekten kaçınmıyoruz.  Şehitlerimiz var ve Mehmet Yavuzlarımız var. Bizimle bu konuda yarışanlarla biz gurur ve şeref duyarız. Gelsinler yarışalım. Yine Rabbimiz bize gösterdi ki kendi uğrunda çalışanlar, bedel ödeyenlerin bereketi, fazileti başka türlü etkili oluyor. Cenabı Allah onu insanlara sevdiriyor. Gün geçtikçe Mehmet Yavuz'un ne kadar çok sevildiğini öğreniyoruz." diye konuştu.

Program daha sonra, Mehmet Yavuz'un çeşitli programlarda yaptığı konuşmalardan derlenen sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Sinevizyon gösterisinin ardından HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem, söz alarak Yavuz için yazdığı şiiri okudu.

Program HÜDA PAR eski Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir ve parti üyesi Celalettin Kılıç tarafından yapılan hatim duası ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir