• DOLAR 32.342
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2238.631
  • ...
Batılılar "SEÇİLMİŞİm"  dediğinde alay edilmiyor, ilgi çekiyor.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber –Faruk Kuzu – Haber yorum

İncil’de Hz İsa’ya atfedilen bir söz vardır “Sen Tanrının seçilmişisin…” diyerek bir havarisine işaret ettiği söylenir. Aslında İncil’deki anlatımda “Tanrının yolunda giden herkesin SEÇİLMİŞ olduğu anlaşılıyor” Ancak günümüzde bu kelimenin kullanımı daha farklı anlamlarda oluyor ne yazık ki.

Hatırlanacağı gibi Haçlı Savaşı başlattığını söyleyen George W. Bush “Tanrı tarafından bu iş için seçildiğini söylüyordu. Şimdi de Trump aynı iddiada bulunuyor.

“ ABD Beyaz Saray'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Trump, Çin'e yönelik hamlelerinin 'kendisinden öncekilerin yarattığı karışıklığı temizlemekten ibaret olduğunu' söyledi.

Trump, "Bazıları bunun 'Trump'ın Ticaret Savaşı' olduğunu söylüyor, bu benim ticaret savaşım değil. Bu, çoğu diğer ABD Başkanının uzun zaman önce yapması gereken bir şeydi" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, kendisinden önceki ABD Başkanlarını da eleştirerek gökyüzüne doğru baktı ve "Birinin bunu yapması gerekiyordu, ben seçilmiş kişiyim. Bu yüzden ticarette Çin'i aldım ve biliyor musunuz, kazanıyoruz" dedi.

Trump seçilmiş kişi olduğunu söylerken göğe doğru bakıyor ve seçilmişliğinin ÇİN konusunda olduğunu vurguluyor. Aklıma iki soru takılıyor;

-Trump Seçilmiş kişiyim dediğinde acaba ABD’deki ULUSALCILAR’ın seçilmişi mi oluyor, yoksa Tanrı’nın seçilmişi mi?

-Tanrının seçilmişi ise hedefinde sadece Çin mi olacak?

 -Tanrı adına seçilmişlik ünvanı alanlar neden devamlı ABD’den çıkıyor? Bunun sebebi ABD’lilerin kendilerini “Seçilmiş Ulus” olarak görmelerinden midir? Nitekim Evangelistler de Yahudiler gibi kendilerini “Seçilmiş”görürler.

-İbrahim Kalın’ın dediği gibi “Seçilmiş” olmak onu masum, yaptıklarını veya yapacaklarını da meşrulaştırır mı?

-Kendini seçilmiş görmek ve ilan etmek Dünya ve insanlık için büyük bir tehlike değil mi?

-ABD'nin Dünya'nın dört bir yanında sebep olduğu zulümlerin Seçilmişlik! anlayışıyla alakası var mı? 

-

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir