• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Nijerya'da bir vali İngilizceyi geleneksel etkinliklerde yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nijerya'nın Ekiti Devleti Valisi Kayode Fayemi, devletin herhangi bir yerindeki geleneksel etkinlikler sırasında İngilizce dilinin iletişim aracı olarak kullanmasını yasakladı.

Yönergesini Pazartesi günü Birinci Ekiti Devlet Sanat ve Kültür Paydaşları Forumu sırasında Ado-Ekiti'de veren vali, şimdi geleneksel etkinliklerde İngilizce dilinde iletişim kurmanın herkes için bir suç olduğunu belirtti.

Fayemi, yönetiminin, Yoruba ve Ekiti lehçeleri aracılığıyla devleti ve kültürü tanıtmaya istekli olduğunu söyledi ve bu adımın bu aşamada zorunlu hale geleceğini söyledi.

Etkinlikte Servis Müdürü Deji Ajayi tarafından temsil edilen Fayemi, devletin Aralık ayında ekonomisini artırmanın yollarının bir parçası olarak Sanat ve Kültür Festivalini gerçekleştireceğini açıkladı.

Açıklamada, “Bugünden itibaren hükümet, herhangi bir kültürel programda İngilizce konuşmayı yasakladı. Herhangi bir geleneksel programa katılacak olanların Yoruba veya lehçemizle konuşması gerekir. İlkokul öğretmenlerinin işe alım programını  yakın zamanda duyurduk, bin 100 öğretmen istihdam etmek istedik ve web sitemize 19 binden fazla kişi başvuruda bulundu. Bu, gençlerimizin kendi başlarına ayakta durabilmek ve yeteneklerini geliştirmesi gerektiğini göstermektedir.

El sanatları, dans, dokuma ve diğer meslek alanlarındaki kapasitemizi arttırmak için bu yıl Aralık ayında Ekiti Devlet Sanat ve Kültür Festivali'ni düzenleyeceğiz.

Çocuklarımıza Ekiti'ye miraslarını hatırlamalarını ve kültürümüzü bir insan olarak sürdürmelerini sağlayacak değerleri öğretmeyi unutmamalıyız.

Fayemi, hükümetin daha aktif ve işlevsel olması için yeni bir geleneksel yöneticiler Sekreteryası kuracağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir