• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
HÜDA PAR’dan sel mağduru Eminönü esnafına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, beraberindeki heyetle birlikte selden zarar gören Fatih İlçesindeki Eminönü esnafını ziyaret etti. Daha önce de dükkânlarına su bastığını ifade eden esnaf bu seferkinin çok daha şiddetli olduğunu söyledi.

“İTFAİYE EKİPLERİ GEÇ GELDİ”

Esnafın sorunlarını dinleyip geçmiş olsun dileklerinde bulunan Elibüyük, “Esnaflarımızın zor zamanalrında yanında olmamız gerekiyor. Kendileri zaten ekonomik zorluklar çekilen bu günlerde sıkıntılar çekiyordu. Daha önce de buralarda su birikintileri olmuş fakat ilk kez bu kadar şiddetli bir su baskını olmuş. Alt geçide dışardan su gelmemiş içerdeki rögarların taşmasıyla su baskını olmuş. Tabi esnafımızın zararı da büyük olmuş. Dükkânların içerisine neredeyse 1 buçuk metre su dolmuş. İçerideki birçok ürünleri de çöp olmuş. İtfaiyenin de geç müdahalesinden şikayetçi esnafımız. Saat 13.00 sularında su baskını olmasına rağmen ekiplerin ancak saat 17.00 gibi geldiğini ifade ettiler.” ifadelerini kullandı.

 

“BETONLAŞMANIN İSTANBUL’U GETİRDİĞİ YER BURASIDIR”

Esnafın beklentilerin olduğunu ifade eden Elibüyük şöyle devam etti: “Esnaf hem büyükşehir belediyesinden hem de valilikten zararlarının karşılanmasını istiyor. Çarpık yapılaşmanın ve betonlaşmanın İstanbul’u getirdiği yer burasıdır. Su toprakla buluşamıyor ve yağmur yağdığında sele dönüşüyor.” Ziyaretinden dolayı HÜDA PAR İl Başkanına teşekkür eden Eminönü esnafı ise sorunlarının biran önce çözülmesini talep etti.

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir