• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başörtüsü Eylemlerinde 400. Hafta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Özgürlük Platformları’nın sürdürdüğü ‘Başörtüsüne Özgürlük’ eylemleri 400. haftasını geride bıraktı. Kocaeli, Akyazı ve Konya’da, Türkiye’nin kesintisiz, en uzun soluklu eylemlerini  gerçekleştiren platformlar, bu hafta da başörtüsüne her alanda serbestlik istediler. “400 haftadan beri başörtüsüne özgürlük için meydanlardayız. Sesimizi duyan var mı?” pankartı açan eylemciler, Halid Meşal’in Filistin’e dönmesini de ‘sevindirici’ olarak değerlendirdiler...

Özgürlük Platformlarının bu haftaki gündeminde Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda kıyafet serbestliğini öngören yönetmeliğinde başörtüsüne yer olmaması vardı. Yönetmelikte okullarda başörtüsü takmanın yasak olmasının Müslümanları derinden yaraladığını belirten platformlar, başörtüsünün, tesettürün okullarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde serbest bırakılmasını istediler. Platformlar, Hamas lideri Halid Meşal’in Filistin’e dönmesini de sevindirici bir gelişme olarak nitelendirildi. Eylemde, “400 haftadan beri başörtüsüne özgürlük için bu meydandayız, sesimizi duyan var mı?” pankartı açıldı.

Akbaş: Başörtüsünü Bütün Alanlarda Serbest Bırakın

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu adına basın açıklamasını okuyan Kartepe İnsan Hakları Derneği başkanı Ali Akbaş, Milli Eğitim Bakanlığının son çıkardığı başörtüsü yasağı genelgesinin bütün Müslümanları ve insaf ehli insanımızı derinden yaralayıp ve üzdüğünü dile getirerek “MEB’e sesleniyoruz, yaptığınız yanlıştan bir an evvel geri dönün ve sizi yaradan Rabbimizin emrine aykırı hareket etmekten uzak durun, başörtüsü ve tesettürü tüm alanlarda, okullarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde serbest bırakın” dedi. İsteyen herkesin istediği kıyafetle okuyabilmesinin ve çalışabilmesinin önünün açılmasını savunan Akbaş, “Unutmayın ki, bugün Müslümanların haklarını vermeyenler yarın kendi haklarının ellerinden gitmesine engel olamazlar” diye konuştu. Akbaş, başörtüsü yasağı haline gelen genelgenin derhal kaldırılıp, insani ve İslami yönü ağır basan bir genelgenin çıkarılmasını isteyerek “Yasağın kaldırılıp özgürlüğün önü açılmalıdır, unutmayın hatadan dönmek erdemliliktir” dedi. 8 yıldan beri cumartesi günleri yaptıkları basın açıklamalarını bu haftadan itibaren cuma basın açıklamalarına dönüştüreceklerini duyuran Akbaş, “Bundan sonra açıklamamızı sürekli cuma günleri yapacağız. Cuma namazının çıkışından sonra, yine bu meydanda açıklamalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Alemdar: Başörtü Yasağının Önündeki Bütün Engeller Kaldırılsın”

Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Mazlum Der Akyazı sözcüsü İrfan Alemdar’ın gündeminde ise geçtiğimiz günlerde yaşanan başörtüsü yasaklarına değinen Alemdar, artık başörtüsüne yönelik engelleyici ve yasaklayıcı uygulamaların tüm ilgili yasal düzenlemelerden çıkarılmasının zamanı gelmiştir. Yasakçıların kendilerine dayanak yaptıkları kanun ve yönetmeliklerin bir an önce değiştirilmesini ve inanç özgürlüğünün bir parçası olan örtünme hakkının hayatın her alanında hukuki güvence altına alınması gereğine işaret ediyoruz” diye konuştu. Münevver Özün isimli öğrencinin Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim görevlisi tarafından başörtülü olduğu gerekçesiyle salona alınmadığını vurgulayan Alemdar, açılan dava üzerine mahkemenin sanık öğretim görevlisini 5 ay hapis cezasına çarptırılmasını olumlu olarak değerlendirdi.

“Halid Meşal’in Filistin’e Dönmesi Sevindiricidir”

Konya İnanç özgürlükleri Platformu’ndan yapılan açıklamada da MEB’in çıkardığı genelgeye değinilerek, “Milli Eğitim Bakanı ilköğretim çağındaki çocuklar henüz ergenlik çağına ulaşmadılar diyerek yasağı savunmaktadır” denildi. Hamas lideri Halid Meşal’in Filistin’e dönmesini de sevindirici bir gelişme olarak nitelendiren platform, “Hamas’ın siyasi şube şefi Halid Meşal’in 45 yıllık sürgün hayatından sonra Gazze’ye dönmüş olması sevindiricidir. Bu dönüşün Filistinli mülteciler sorunun çözümünün bir başlangıcı olacağını umuyoruz. Filistin’in ve özelde Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürleşme günlerinin yakın olduğuna inancımızı da pekiştirmektedir” dedi. Platformun açıklamasında Mısır’da yaşanan gelişmeler de yer aldı. “Mısır ve Mursi’nin önündeki en büyük engel, şu an itibariyle yargı erkidir.. Mısır’daki askeri yönetimin meclisi feshetmesine ses etmeyenler, şu an Mursi’nin yetkileri kullanmasıyla avazları çıktığınca bağırıyorlar” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir