• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
Başbakan Nasıl Bir Müslüman İstiyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, Başbakanın son zamanlardaki yaptığı açıklamalar sebebiyle basın açıklaması düzenledi. Dernek binasında gerçekleşen açıklamayı Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ay okudu. Başbakanın son dönemlerde yaptığı konuşmalara değinilen açıklamada, "Başbakan nasıl bir Cumhurbaşkanı, nasıl bir muhalefet, nasıl bir yargı istiyor?" gibi sorulara yer verildi.
 
Başbakan Nasıl Bir Cumhurbaşkanı İstiyor?
`Başbakan nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyor?` diye soran Ay, "Ülkenin kaosa sürüklendiği görse de devlette iki başlılık endişesiyle sesini çıkarmayacak, herkesin cumhurbaşkanı ve partiler üstü bir kamu görevlisi olamayacağını bilecek, vicdani hassasiyetlerini açıklarken kendisinin vereceği tepkiyi düşünen bir cumhurbaşkanı mı istiyor? Böyle bir cumhurbaşkanının tarafsız olması mümkün müdür?" dedi.
 
Başbakan Nasıl Bir Muhalefet İstiyor?
Başbakanın nasıl bir muhalefet istediğini soran Ay, "Siyaset üretmek yerine bel altı vuruşlarla günü geçiren, hiçbir yolsuzluğun, yanlışlığın üzerine gitmeyen, gerektiğinde iktidar tarafından haddi bildirilecek bir şamar oğlanı topluluğu mu istiyor? Böyle bir muhalefet ülke geleceğine nasıl bir fayda sağlayacaktır?" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Nasıl Bir Yargı İstiyor?
Başbakanın nasıl bir yargı istediğine dikkat çeken Ay, "Kamuoyu önünde emir ve talimat verebileceği, istemediği davanın yargıçlarını değiştirebileceği, sırf başbakan istiyor diye dün verdiği kararın bugün tersini verebilecek, bunun için kanunu çiğnemekte mahzur görmeyecek bir yargı mı istiyor? Böyle bir yargı sisteminin adaleti tesis etmesi mümkün müdür? Adaletin tesis edilmediği bir toplum nasıl huzurlu olabilir?" diye sordu.
 
Başbakan Nasıl Bir Sivil Toplum İstiyor?
Başbakanın nasıl bir sivil toplum istediğini de soran Ay, "Roboski katliamını gündemleştirerek illegal örgüt uzantısı yaftası yemeyecek, partisine yönelen her türlü saldırıyı cansiperane bertaraf eden, bakanların, vekillerin katıldığı açılışlarda kurdelaları birlikte kesmek için sıraya giren, ülke gerçeklerinin görmezden gelen ve ülkeyi güllük-gülistanlık gösteren bir sivil toplum mu? Böyle bir sivil toplum örgütünün sivilliğinden söz edilebilir mi?" şeklinde konuştu.
 
Başbakan Nasıl Bir Medya İstiyor?
Başbakan`ın nasıl bir medya istediğini soran Ay, "Dünyayı ayağa kaldıracak bir katliamı 12 saat boyunca görmeyen, gördüğünde de meselenin özüne hiç girmeden sulandıran, hiçbir şüphenin üzerine gitmeyen, doğrudan Dolmabahçe`ye bağlı, İnsanların mahrem hayatını afişe eden, 28 Şubat`ta maruz kaldığı tetikçi haberciliği şimdi başkaları üzerinde uygulayan; düşündüğünü yazamayan, istediği kişiyi programına davet edemeyen, kısaca başbakanlığın basın bülteni olacak bir Pravda mı istiyor? Böyle bir basın anlayışı ile ülkedeki hangi karanlık nokta açığa kavuşabilecektir?" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Nasıl Bir Müslüman İstiyor?
Açıklamasında Başbakan`ın nasıl bir Müslüman profili istediğini de soran Mazlumder Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ay, "Nasıl bir politika izlerse izlesin, hangi kararları alırsa alsın itiraz etmeyecek, başörtüsü gibi kangrene dönmüş sorunların çözümünü sormak yerine "şanlı mazi"yi hatırlayıp duygulanacak, bununla bir on yıl daha idare edecek, burnunun dibindeki zulümlere "iktidardakiler bizim çocuklarımız" diye ses çıkarmayıp dünyanın her yerine koşturacak, "isteseydik başörtüsünü serbest bırakırdık" diyen bakana karşı itiraz etmek yerine "hamd olsun istediğinde çözebilecek bir iktidarımız var" diye avunacak bir Müslüman mı istiyor? Böyle bir Müslüman tanımı, "eğrilen emiri eğri kılıcı ile düzeltecek raiyetin olduğu" İslam tarihinin neresinde vardır, böyle bir İslam anlayışı İslam`dan mıdır?" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir