• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Adana Basınından Kısa Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 8 Aralık 2012 Cumartesi günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


ADANA HABER GAZETESİ: BÖLGESEL KALKINMADA ÜNİVERSİTE FAKTÖRÜ
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, toplumsal kalkınma ile üniversitenin gelişmesi ve kalkınması arasında bir paralellik olduğunu belirterek; \"Toplumun olmadığı yerde üniversiteden bahsetmek mümkün mü? Toplumsal kalkınma ile üniversitenin gelişmesi, kalkınması arasında bir paralellik var. O zaman bizim yapmamız gereken üniversitedeki çalışmaların ve toplumdaki beklentilerin birbiri ile örtüşmeye çalışmasını sağlamak lazım\" diye konuştu.

Gazetecilerin Arasına Ayrımcılığı Sokmayın!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın gazetecilerin yıpranma haklarını yeniden iade edecek yasa tasarısı üzerinde yaptığı çalışmalar sırasında ortaya çıkan `sahada çalışan gazetecilere yıpranma hakkının iadesi, editörlere ise yıpranma hakkının verilmemesi` tartışmalarına ÇGC`de dahil oldu.


5 OCAK GAZETESİ: SULAMA SUYUNA YAPILAN ZAMMA TEPKİ
Adana Milletvekili Muharrem Varlı, DSİ tarafından belirlenen, sulama birliklerince kullandırılan sulama suyu fiyatlarına yapılan yüzde 80 ile 200 arasında değişen zamların vicdani olmadığını söyledi.


İLKHABER GAZETESİ: ÇÜ`DEN 1408 PROJEYE 8 MİLYON TL DESTEK
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, son 1 yıl içerisinde çeşitli akademik birimlerde yürütülmekte olan 1408 projeye üniversitesinin `Bilimsel Araştırma Projeleri Fonu`ndan yaklaşık 8 milyon TL tutarında destek verildiklerini söyledi.

`Yılın Din Görevlileri` Ödüllerini Aldı
Adana merkez Seyhan ilçe Müftülüğü`nün belirlediği `Yılın Din Görevlileri` düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı. Kur`an-ı Kerim okunarak başlayan ve dualarla sona eren toplantıda konuşan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, din görevlilerine hitaben \"Hepiniz aynı zamanda öğretici ve öğretmenlik yapmaktasınız. İmam demek en onurlu insan demektir. Camilerimiz sizlere emanettir. Bizim övünmeye ihtiyacımız, böyle bir çabamız da yoktur. Çabamız ve çalışmalarımızla belki de yakında parklar içerisine kurulacak çadırlarda da Kur`an Kursları düzenleyeceğiz.\" diye konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir