• DOLAR 34.26
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2909.561
  • ...
Gaziantep Umut Kervanı kurban kesimlerini gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Kurban Bayramı’nda fakirlerin yüzünü güldürmeyi amaçlayan Gaziantep Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtmak için yüzlerce kurban kesti.

Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Gaziantep Umut Kervanı, bu yılda Kurban Bayramı'nda binlerce ihtiyaç sahibi aileye "Kurbanlarınız Umut Olsun" sloganıyla kurban eti dağıtmayı hedefliyor.

Kentin değişik noktalarında kurban kesimi yapan Gaziantep Umut Kervanı, Kurban Bayramı'nın birinci gününde hummalı bir çalışma yürüterek, binlerce aileye kurban eti ulaştırmak için kesim alanında üye ve gönüllüleriyle bayram namazının ardından başlayarak gün boyunca kurban kesimi yaptı.

Uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesilen kurbanlıklar, parçalanarak fakir ailelere dağıtılmak için hazır hale getirildi. Kurbanlarını İslami usullere göre kestirmek isteyen vatandaşların da kesim yerlerinde Umut Kervanı başta olmak üzere İslami yardım kuruluşlarını tercih ettiği görüldü.

Kurbanlıkların kesilmesinden sonra kendilerine düşen hisseleri alan vatandaşlar, parçaladıkları etlerin bir kısmını ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için Umut Kervanı’na bağışta bulundu.

Her yıl Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da hayırseverlerin bağışladıkları kurbanları kesip ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırmak için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyleyen Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, bayram boyunca et dağıtımının devam edeceğini söyledi.

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan ve bayramın hayırlara vesile olmasını temenni eden Özaslan, "Cenab-ı Allah, inşallah tüm darda ve sıkıntıda olan Müslümanların da sıkıntısını bu Kurban Bayramı’nın vesilesiyle gidersin. Malumunuzdur, Umut Kervanı olarak her sene Kurban Bayramı’nda yapmış olduğumuz çalışmaları bu senede Kurban Bayramı’nın ilk gününde başlattık. Umut Kervanı olarak daha önceden yapmış olduğumuz hazırlıklarımız tamamlandı. İhtiyaç sahipleri, muhtaç aileler için kurban kesimi ve et dağıtımı ile ilgili bugün bir çalışma yapıyoruz." dedi.

Hayırseverlerin bağışladığı kurbanları gün içerisinde ihtiyaç saihibi ailelere dağıtacaklarını ifade eden Özaslan, "Bizler şu anda kesim alanında gönüllü arkadaşlarımızla birlikte kesilen kurbanların etlerini parçalayıp, uygun paketlere ve ambalajlara koyup daha önceden de tespit ettiğimiz muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Bildiğin üzere kurban yılda bir defa yapılıyor, bu bir yıl boyunca evine hiç et girmeyen, gerçekten mağdur olan insanlar, ihtiyaç sahiplerine etleri dağıtacağız. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor, yine aynı şekilde gönüllü ekiplerimizle o ailelere ulaştırıyoruz. Gayemiz Allah’ın rızasıdır." diye konuştu.

Kurbanın Allah’a yakınlaşma olduğunu belirten Özaslan, "Kurban İbrahim'i bir anlayıştır ve İsmail'i bir teslimiyettir. Malumunuz kurban meselesi İbrahim (Aleyhisselam), Hazreti İsmail’den (Aleyhisselam) bugüne gelen bir meseledir. Bu mesele İbrahim’i bir anlayış ve İsmail’i bir teslimiyettir. Bu vesileyle bizde Umut Kervanı olarak evlerine yılda bir defa dahi kurban eti girmeyen evlere kurban etlerini ulaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir