• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
"Bayram günlerini tatil olarak görmeyelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da sabahın erken saatlerinden itibaren Kurban Bayramı namazı için camileri dolduran vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti. Bayram namazı öncesi camileri dolduran vatandaşlar teşrik tekbirleri getirdi. Kılınan bayram namazının ardından halk, camilerde bayramlaştı.

Bayram namazı öncesi Batman’ın tüm camilerinde merkezi sistemle vaaz veren İl Müftü Vekili Ahmet Duran, kurbanın ve bayramların önemine değinip, önemli tavsiyelerde bulundu. Vatandaşlar, daha sonra bayram namazını eda etti.

"Bayramı sünnet-i seniyyeye uygun biçimde idrak edelim"

Duran, kıldırdığı bayram namazının ardından verdiği bayram hutbesinde şunları söyledi: "Bayram günlerini tıpkı Resulullah’ın bize öğrettiği gibi sünnet-i seniyyeye uygun biçimde idrak edelim. Arefe günü sabah namazıyla başladığımız ve bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla sona erecek olan teşrik tekbirlerini unutmayalım. Bayramlar infak, ikram ve yardımlaşma günleridir. Kurbanlarımızda komşunun, akrabanın, yoksulun, yetimin ve muhtacın hakkını gözetelim. Verdiğimiz kadar kazandığımızı, paylaştığımız kadar zenginleştiğimizi unutmayalım."

"Bayram günlerini tatil fırsatı olarak görmeyelim"

Bayramların özünün sıla-i rahim olduğunu vurgulayan Duran, "Bayram günlerini sadece bir tatil fırsatı olarak görmeyelim. Anne babamız başta olmak üzere büyüklerimizi ziyaret edip hal ve hatırlarını soralım. Vereceğimiz hediyelerle küçüklerimizi sevindirelim. Bayram neşesine hastaları, yaşlıları ve yalnızları ortak edelim. Bayramlar affetme ve kucaklaşma günleridir. Bu günleri fırsat bilerek, kardeşliğimize gölge düşüren çekişmelere, dargınlıklara ve küskünlüklere son verelim. Bayramın huzur ve kardeşlik iklimini hep birlikte yaşayalım." diye konuştu.

Bayram namazının ardından halk camide tekbirler eşliğinde birbirleriyle bayramlaştı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir