• DOLAR 34.26
  • EURO 37.644
  • ALTIN 2921.574
  • ...
Bayram yoğunluğuna  randevulu çözüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte müşteri yoğunluğu yaşayan esnafların başında gelen berber ve kuaförler, vatandaşların ihtiyacına cevap verebilmek için sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar mesai yapıyor.

Kuaförlerde yoğunluk oluşturan kimi vatandaşlar son haftada tıraş olmayı tercih ederken, kimileri de işlerini son güne bırakmadan tıraşlarını oldu. Asıl yoğunluğun arife günü arttığını belirten kuaförler, daha kaliteli hizmet alınabilmesi için traşların son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.

Gaziantep’te vatandaşlar bayram tıraşı olabilmek için berberlere akın ederken, yoğunluk nedeniyle mesai saatlerini uzatan berberler gerginliklerin ve adaletsizliklerin önüne geçebilmek için randevu sistemine geçti.

Bayram öncesi yoğunluğun her bayramda olduğu gibi bu bayramda da devam ettiğine dikkat çeken Gaziantep’teki berberler, bayramın bereketinden istifade etmeye çalıştıklarını söylediler.

Bayram tıraşı nedeniyle yoğun mesai yaptıklarını, sabahın erken saatlerinde başladıkları mesaiye gece geç saatlere kadar durmadan devam ettiklerini belirten berberler, yoğunluklarının bayram sabahına kadar devam ettiğini dile getirdiler.

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da işlerinin yoğunlaştığını belirten kentteki berberlerden Nihat Güzel, yoğunluğa cevap verebilmek amacıyla randevu sistemini geliştirdiklerini kaydetti.

Vatandaşları tıraş edebilmek ve bayrama hazırlamak için yoğun bir mesai içerisinde olduklarını ifade eden Güzel, “Bayram öncesi bir hafta veya on gün öncesinde işlerimiz duruyor. Vatandaşlar genelde tıraşlarını bayramın son üç gününe bırakıyor. Bundan dolayı yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluk olunca da müşterilerimizi sırasına göre tıraş etmemiz gerekiyor. Bundan dolayı müşterilerimiz gelmeden önce telefonla bizi arayıp randevu alıyor. Bu şekilde hem müşteriler arasındaki sıra tartışmasının önüne geçiyoruz hem de müşteriler arasında adaleti sağlamış oluyoruz.” dedi.

Güzel, “Müşterilerimize bir sıra belirlemesek zaman zaman sıra tartışmaları oluyor. Bundan dolayı gelen müşterilerimizi sıraya koyup, kendi saatlerinde tıraşlarını yapıp gönderiyoruz. Müşterilerimiz gelmeden yarım saat bir saat önce bize telefon açıyorlar. Biz de kendilerine sıra verip, bir saat belirliyoruz. Randevu saati gelince de müşterilerimiz gelip, tıraşlarını oluyor.” diye konuştu.

Müşterilerinin çoğunluğunun tıraşlarını son günlere bıraktığını belirten Mustafa Güzel ise ellerinden geldiği kadar vatandaşların isteklerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Vatandaşların tıraşını son güne bırakmaması çağrısında bulunan Güzel, “İş yoğunluğumuz genellikle de bayrama 8-10 gün kala başlıyor ve bayram yaklaştıkça da artıyor. Müşterimizi fazla bekletmemek için randevu veriyoruz. Bazı müşterilerimiz telefonla arayıp gelecekleri saati bildiriyor, biz de ona göre bir saat belirliyoruz. Arife günü daha yoğun oluyoruz ve sabaha kadar çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir