• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
II. Et Ürünleri Çalıştayı Manisa`da Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü`nün ev sahipliğinde düzenlenen II. Et Ürünleri Çalıştayı, 6-7 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi.
 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semra Kayardı, çalıştayın konusunu Manisa ve yakın çevresinde kanatlı eti sektörünün oldukça yaygın ve gelişmiş olması ve çeşitli nedenlerle hayvansal protein ihtiyacını karşılamada eğilimin giderek kanatlı eti ve ürünlerine doğru yönelmesi nedeniyle "İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri" olarak belirlediklerini söyledi.
 

Prof. Dr. Kayardı, "Bu bağlamda akademisyenler ve firmaların Ar-Ge birimleri başta olmak üzere, sektöre emeği geçenlerin birlikte son durumu değerlendirmelerini hedefledik. Ülkemiz kanatlı sektörü, son yıllarda hızlı bir gelişme kaydetmiş ve bazı gelişmiş ülkelerle yarışabilecek duruma gelmiştir. Kanatlı eti ve ürünleri sektörünün, gıda sektörü içinde AB ile rekabet edebilecek birkaç alt sektörden biri olmasında, doğru ve bilinçli yatırımlar yanında bu alanın geniş işgücü istihdamı oluşturması, endüstriyel üretime uygunluğu ve gıda alanında çok iyi örgütlenmiş sektörlerden biri olmasının katkısı yadsınamaz" diye konuştu.
 

Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise, "Ülkemiz kanatlı et üretimi konusunda, küresel rekabette önemli noktalara geldi ve ciddi rakamlara ulaştı. Bu çalıştay gibi bilimsel toplantılar da rekabete uyumu sağlayacak" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir