• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Okul Sporları Törenle Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da 2012-2013 okul sporları açılış töreni yapıldı. Okul sporları açılış törenine Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, sporcular, öğretmenler ve sporseverler katıldı.

 

Törende, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Abdullatif Umut birer konuşma yaptılar.

 

Açılış töreninde konuşma yapan Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız; \"Öncelikle çocuklarının sporla uğraşmasını destekleyen ailelere şükranlarımı sunuyorum. Günümüzde teknolojik araçlar yaşantımıza girdikçe, Gençlerimiz zamanının büyük bir çoğunluğunu televizyon ve bilgisayar başında geçiyor. Eğlencelerini ekran karşısında yaşıyorlar. Sporun yararlarını hatırlamamız, çocuklarımıza aktarmamız, gerekmektedir. Sporun çocuklarımız için birçok yararı vardır; takım ruhuna sahip oldukları için yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır. Gençlik döneminde de bu çağın dinamizmini sporla değerlendirdikleri için alkol ve sigaradan uzak kalırlar. Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak, olaylara yaklaşımlarda daha serinkanlı olmayı sağlar. Aynı zamanda gençler için çok gerekli olan kendine güven duygusu ve ifade yeteneği artar. Sağlıklı gelişip büyürler, zinde kalırlar ve yaşamlarını disipline ederler. Bu nedenle tüm anne-babalara bir çağrı yapmak istiyorum. Çocuğunuzu spor yapması için teşvik edin. Spor ve beden eğitiminin çocuklarımızın sağlıklı ve uyumlu gelişmesi için çok önemli olduğunu hiç bir zaman unutmayın.2012- 2013 yılında yapılacak olan müsabakalara hazırlanan öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah güzel başarılar elde ederek, Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil ederler\" dedi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, \"2012-2013 eğitim ve öğretim yılında il merkezimiz ile ilçelerimizde oluşturulan grup merkezlerinde 18 branşta 169 okulumuz toplam 8 bin 740 sporcu öğrenci ile Okullar arası spor müsabakalarına katılacaklardır. Hedefimiz okul sporlarında lisanslı sporcu sayısını 10 bine çıkarmaktır Yapılacak müsabakalar sonucunda branş ve kategorilerinde birinci olan okul takımları ve sporcu öğrenciler, ilimizi temsilen grup müsabakaları ve Türkiye şampiyonası müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklardır. 2012-2013 sezonunda antrenörler, sporcular ve hakemlerimize başarılar dilerken centilmence bir sezonun tamamlanmasını diliyorum\" diye konuştu.

 

Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ve yetkililerin sporcular ile toplu fotoğraf çekilmesinin ardından tören sona erdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir