Mahir Eller Projesi Gaziantep’li işverenlere tanıtıldı
AB’nin finanse ettiği TOBB liderliğinde, TEPAV ortaklığında, GSO iş birliğinde yürütülen Mahir Eller Projesi, işverenlere tanıtıldı.
EKONOMİ SERVİSİ
Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) ortaklığında, Gaziantep’te Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde yürütülen Mahir Eller Projesi, işverenlere tanıtıldı.
“ÖZEL SEKTÖRÜN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ”
GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, toplantının açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “GSO olarak sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetişmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. “Mahir Eller Projesi” de bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz, nitelikli eleman ihtiyacına cevap aradığımız bir proje. Mesleki yeterlilik sistemiyle, sanayicimizin talep ettiği işgücü piyasasına göre uygun meslekleri belirliyoruz. Hem Türkiye’deki yasal mevzuatlara göre hem de AB’de deki yasal mevzuatlara göre kişilerin sahip olması gereken standart bilgi ve beceri düzeyleri tespit ve tescil ediliyor.”
GAZİANTEP’TE 3 BİN 675 KİŞİNİN MESLEKİ BECERİLERİNİN TESPİT EDİLDİ
Mahir Eller projesi ile Gaziantep’te bugüne kadar 3 bin 675 kişi mesleki becerilerinin tespit edilmesi amacıyla profilleme çalışmaları yapıldı. Gaziantep’te beceri haritası çıkartılan kişiler çoğunlukla ayakkabı, elektrik, ahşap, iplik ve otomotiv sektörlerinde çalışıyor.
“15 BİN KİŞİYE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ KAZANDIRILACAK”
Mahir Eller Projesi kapsamında, 12 ilde 30 bin kişinin mesleki becerilerinin belirlenmesi amaçlanırken, 15 bin kişinin ise mesleki yeterliliğinin tescilleneceği öngörülüyor. “Mahir Eller Projesi” ile yurt çapında mesleki yeterliliği ve birikimi olan, bunu kanıtlayarak daha iyi çalışma koşulları arayan kişilere ulaşılması hedefleniyor. ‘Mesleğini belgele, farkını koy ortaya’ sloganıyla yürütülen Mahir Eller Projesi ile 15 bin kişinin mesleki yetkinlik belgesi almaya hak kazanması, belgelendirilmiş 3 bin kişinin ise istihdam edilmesi planlanıyor.
ÖZEL SEKTÖRDE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İLE ÜRÜN VE HİZMET KALİTESİ ARTIYOR
Gaziantep toplantısında Mahir Eller Proje Sunumunu yapan Gaziantep Sanayi Odası Yerel Oda Koordinatörü Ali Cin ise projeye ilişkin şu detayları paylaştı: “Proje sayesinde mesleki yeterliliklerin belgelendirilmesi ile çalışan ve işveren bilgilendirilerek iş kazaları konusunda bilinçlendiriliyor aynı zamanda tüketicinin ürün ve hizmet kalitesinin artmasına katkı sağlanıyor”