• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Ticaret Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, ABD'nin 300 milyar dolarlık Çin menşeli ürüne yüzde 10 ek tarife uygulanacağını açıklaması üzerine, Çin'in ilgili işletmeleri ABD'den tarımsal ürün almayı geçici olarak durdurdu.

Söz konusu kurumlardan yapılan açıklamalarda, ABD'nin son ek tarife kararının iki ülke liderleri arasında Osaka'da varılan mutabakata ciddi bir şekilde aykırı düştüğüne dikkat çekildi.

 3 Ağustos'tan sonra gerçekleştirilen ABD menşeli tarımsal ürün alımlarına geçici olarak ek vergi uygulanması ihtimalinin dışlanmadığına vurgu yapılan açıklamalarda, Çin'in ilgili işletmelerinin ABD'den tarımsal ürün almayı durdurduğuna işaret edildi.

Çin'in dev bir piyasaya sahip olduğunun altı çizilen açıklamalarda, ABD'den kaliteli tarımsal ürün ithalatının geleceğinin parlak olduğu ancak ABD'nin iki ülke liderleri arasında Osaka'da varılan mutabakatı titiz bir şekilde hayata geçirerek, taahhütlerini yerine getirmesinin ve iki ülkenin tarım işbirliğine uygun koşullar yaratmasının beklendiği kaydedildi.