• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Malatya Umut Kervanı'ndan kurban bağışı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Malatya Temsilcisi M. Emin Yıldız, "Umut Kervanı olarak başta Malatya'mızın yoksulları yetimleri olmak üzere, Asya, Afrika, Yemen ve Filistin'de yoksul ve yetimlere kurban kesip dağıtmak isteyen hayırseverlerimizin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz." dedi.

En'âm Suresi'nin "De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir." mealindeki 162'nci ayetini paylaşan Yıldız, üzerlerine vacip olan kurban ibadetlerini yerine getirmek için Müslümanların, ihlas ve heyecanla bayram gününü beklediklerini hatırlattı.

Yıldız, "Resulullah (Sallalahu Aleyhi ve Sellem),  'İmkanı olup da kurban kesmeyen kimse, bizim namazgahımıza yaklaşmasın!' buyurdu. Kurban kesmek, Rasulullah'ın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bu hadisi gereği ona güç yetiren her Müslümana vaciptir! Çünkü kurban kesmek değişik bir tarzda Allah'a ibadet etmenin göstergesidir. Allah-u Teâlâ, çok değişik hareket ve fiillerle kendisine ibadet edilmesini istediği gibi, kurban kesmek suretiyle de kendisine ibadet edilmesini istemiştir. Kesilen kurbanların ne etlerinden ne de kanlarından bir şey Allah'a ulaşmaz! Kurban keserek ancak Allah ve Rasulünün emrine imtisalle oluşan takva Allah'a ulaşır." dedi.

Bu yıl kurban bağış bedelini 900 TL olarak belirlediklerini aktaran Yıldız, "Hayırseverlerimizden gelen kurbanları kestikten sonra paylara ayırarak hem Malatya'da hem de yurtdışında yıl boyunca sofralarında et görmeyen yetimlerin, ihtiyaç sahiplerinin sofralarına kurban etlerini ulaştırarak bayramda yüzlerinin tebessüm etmesine ve sevinçlerine ortak olmak istiyoruz. Bu vesileyle hayırseverlerimize seslenerek kurban vekâletlerini umut olan Umut Kervanı'na vermelerini istiyoruz. Bu yıl kurban bağış bedelini 900 TL olarak belirledik. Yurdumuzun dört bir tarafında, hijyenik bir ortamda kurbanları keserek ve paylara ayırarak paketleyip daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi, yetim ailelere ve medrese talebelerine bu etleri ulaştıracağız. Hayırseverlerimiz kurban vekâletlerini ve her türlü bağışlarını; banka hesaplarımızdan, ya da Umut Kervanına gelerek makbuz karşılığında ödeme yapabilirler." şeklinde konuştu.

Yıldız, bağışta bulunmak isteyenlere yönelik şu bilgileri paylaştı: "Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Umut Kervanı Temsilcisi adına; Ziraat Bankası: İBAN: TR12 0001 0021 6971 8947 2950 03   PTT: 12426206 İletişim: 0553 703 0924" (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir