• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
Teröristler bu köyü 149 kez yıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçleri 1948’de işgal edilen toprakların güneyindeki En-Nakab bölgesinde yer alan El-Arakib köyünü dün (5 Ağustos Pazartesi) 149’uncu kez yıktı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin “En-Nakab’ı Geliştirme Dairesi” görevlileriyle birlikte köye baskın düzenlediğini ve evleri yıktığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, işgal güçleri bu kez yanlarında buldozer getirmedi ve köy sakinlerinin çadırlarını 4x4 ciplerle çekerek yıktı.

İşgal güçleri, işgal yönetimi tarafından yasal yerleşim alanı kabul edilmeyen El-Arakib köyünü en son 25 Temmuz’da yıkmıştı.

İşgal yönetimi El-Arakib köyündeki evleri sürekli yıkarak köy halkını bıktırmayı ve göçe zorlamayı, el koyacağı köy arazilerini Yahudi yerleşimi projelerinde kullanmayı hedefliyor.

El-Arakib köyü sakinleriyse işgal güçlerince yıkılan evlerini her defasında yeniden inşa ederek topraklarını asla terketmeyeceklerini söylüyor.

İşgal güçleri tarihi Filistin topraklarının yaklaşık yarısını teşkil eden En-Nakab bölgesini 1949’da işgal etti.

İşgal rejiminin En-Nakab bölgesinde meşru yerleşim alanı kabul etmediği ve her türlü hizmetten mahrum bıraktığı 45 köyden biri de El-Arakib köyü.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir