• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Meşal Gazze`de, İlkin Ş.Ahmed Yasin`i Ziyaret Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas lideri Halid Meşal Gazze`ye vardı.

Hamas`ın siyasi lideri Halid Meşal, 3 günlük ziyaret kapsamında Gazze`ye gitti. Meşal 45 yıl sonra Filistin topraklarına ayak bastı. Meşal`i, İsmail Haniye karşıladı.

TOPRAĞI ÖPTÜ

Halid Meşal Gazze`ye iner inmez 45 yıl önce terk ettiği Gazze topraklarını öptü. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı.

ZAFER GÖSTERİSİNE KATILACAK

Kuveyt ve Ürdün`ün ardından 1999`dan bu yana Suriye`nin başkenti Şam`da yaşayan, Suriye`deki iç karışıklık nedeniyle Katar`a taşınmıştı. Hamas`ın lideri, Gazze`nin İsrail ile yaşanan çatışmalarının bitmesini simgeleyen zafer gösterisinde de boy gösterecek.

Halid Meşal`in Gazze`deki programının şu şu şekilde olacağı bildirildi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’in 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları hazırlıkları devam ederken, hareket ve Gazze halkı direniş lideri Halid Meal’i sabırsızlıkla karşılamaya hazırlanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren güvenilir kaynaklar, direniş lideri Halid Meal’in bugün (07 Aralık) Cuma namazından sonra Gazze’ye geçeceğini, kendisini karşılamak için hareket liderleriyle hükümet yetkililerinin Refah’ta olacağını, Filistin halkının da kendisini selamlamak için Rafah ile Gazze arasındaki Salahaddin Caddesinde yol boyunca yerini alacağını belirttiler.

Kaynaklar, Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Siyasi Birim üyeleri İzzet Er-Reşak ve Salih El-Âruri’nin de içinde bulunduğu heyetle birlikte Gazze’ye gelecek olan Meşal’in ilk önce Hamas’ın kurucusu ve manevi lideri şeyh Ahmed Yasin’in Gazze’nin Sabra mahallesindeki evini ziyaret edeceğini kaydettiler.

Yıllar sonra ilk kez Gazze’yi ziyaret edecek olan büyük komutan Halid Meşal’in Hamas’ın kuruluş etkinliğinde, hareketin birçok konudaki bakış açısını yansıtan önemli bir konuşma yapması bekleniyor.

filistinhaber
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir