• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Asya'nın Kudüs'ü  Keşmir'de Hİndu Zulmü Neden Tırmanıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğruhaber – Faruk Kuzu – Haber yorum

İslam Ümmetinin en can yakıcı sorunlarındandır KEŞMİR. 1947’ye uzanan problemin kaynağı Hindistan yönetiminin, Müslüman çoğunluğa sahip bir bölgeyi ne bağımsız olarak ne de Özerk olarak kabul etmemesidir. Hindistan, Pakistanlı Müslümanların zorlu ve kanlı ayrılığından sonra kendince ders almış ve Müslümanların başta “Ordu” olmak üzere kritik görevlere getirilmemeleri için gerekli önlemleri almıştır. Hindistan içinde Müslümanların sayısal çoğunluğu oluşturmamaları için azami dikkat gösteren yönetim 1947 yılında işgal ettiği Cammu Keşmir’deki demografik yapıyı tüm çabalarına rağmen değiştiremeyince buradaki baskıyı gün be gün artırma yoluna gitti. Öyle ki Cammu Keşmir Müslümanları için öz vatanları zulüm ve işkence yurduna dönüştü.

Son gelen haberlerde Hint yönetiminin bu bölgedeki özel statüyü kaldırdığı duyuruldu. Haberlerde şöyle deniliyor:

“Hindistan merkez hükümeti bu sabah Cammu ve Keşmir'e özel statü kazandıran Madde 370'i iptal etti. Madde 370, Cammu ve Keşmir'e özel statü kazandırıyordu.

Bu arada Cammu Keşmir'e günlerdir paramilis güçlerin yığılmasının ardından gece bölgede siyasetçiler ev hapsine alındı. 

Hindistan'da Modi hükümeti, milletvekillerinin 5-7 Ağustos tarihine kadar mecliste hazır bulunmasını istedi. 28.000 asker Cammu Keşmir vadisine taşındı…”

Bu haberlere ilk önce Pakistan tepki gösterdi. Pakistan dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada:

 "Bu uluslararası anlaşmazlığın tarafı olan Pakistan, burada atılacak tüm yasa dışı adımlara karşı mümkün olan her türlü karşılığı verecektir. Hindistan'ın tek taraflı aldığı kararı Keşmir'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından da kabul edilen ihtilaflı konumunu değiştirmeyecektir. Ne Cammu Keşmir halkı ne de Pakistan bunu kabul edecektir." ifadelerine yer verdi. 

Konu Pakistan’ın ulusal çıkarlarıyla ilgili olduğu için onun tepki göstermesi doğaldır.

-Peki “Dünyada Demokrasiyle yönetilen en kalabalık ülke” sıfatıyla övülen Hindistan’a karşı çıkacak-yaptırım uygulayacak veya tehditle sindirecek bir ülke ya da kuruluş var mı?

-Siyonist israil bu planların neresinde? Çünkü bir ülkenin Siyonistlerle ilişkisi güçlendiğinde ilk fark edilen şey o ülkede Müslümanlara zulümde artış olduğudur. Hindistan’ın da silah ve teknik donanım konusunda Siyonistlerle işbirliği yaptığı bilinmektedir.

-İnsan hakları, özgürlük, eşitlik, ifade özgürlüğü …gibi konuları sahiplenen Batı Dünyası “Çıkarlar cihetinden değil de insanlık namına” Hindistan’ın bu pervasızlığına  bir şey diyecek mi?

-İslam Ümmeti, Asya’nın KUDÜS’ü için ağlamaktan başka bir şey yapabilecek mi?

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir