• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD'de bir AVM'ye saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Paso Belediye Başkanı Dee Margo olayın ardından 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Ancak bölge polisi yalnızca bir kişinin gözaltında bulunduğunu ve saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini açıkladı.

Saldırının nedeni henüz bilinmezken soruşturmaya FBI’da destek veriyor. Bu arada saldırganın olaydan önce silah resimlerini sosyal medyada paylaştığı iddia edildi.

TRUMP'TAN İLK YORUM

Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise Başkan Donald Trump'ın saldırıya dair bilgilendirildiği ve konuyu yakından takip ettiği kaydedildi.

Konuya ilişkin Twitter'dan kısa bir açıklama yapan Trump “El Paso, Teksas'ta korkunç saldırı. Haberler çok kötü, çok ölü var. Eyalet ve yerel makamlar çalışma yapıyor. Federal Hükümetin tam desteğinin olduğunu valiye söyledim” dedi

WALMART’TAN AÇIKLAMA

Saldırının gerçekleştiği ABD’nin ünlü Walmart mağazalar zinciri olayın ardından Twitter’dan “Bu trajik olayın ardından şok içindeyiz. Kurbanlar için dua ediyoruz” paylaşımında bulundu ve kolluk kuvvetleri ile yakın işbirliği içinde olduklarını açıkladı.

Silahlı saldırıyı düzenlediği öne sürülen şahsın fotoğrafı olduğu iddia edilen bu fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı.

POLİS UYARMIŞTI

Bölgeden gelen ilk haberlerde, saldırganın hala söz konusu alışveriş merkezinin yakınlarında olduğu ve saldırıda yaralananların bulunduğu belirtilmişti.

Haberlerde alışveriş merkezindeki dükkanların kapatıldığı ve bölgeye polis takviyesinin yapıldığı ifade edilmişti.

Teksas eyaletinin en büyük kentlerinden olan 685 bin nüfuslu El Paso, Meksika sınırında yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir