• DOLAR 32.262
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2399.058
  • ...
DEAŞ operasyonunda bir ton patlayıcı ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin El Bab şehrinde Jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve bir ton patlayıcının ele geçirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye/El Bab şehir merkezinde DEAŞ Terör Örgütünün bir bomba imalathanesinin bulunduğu bilgisi üzerine Jandarma İstihbarat birimleri ve MİT tarafından bugün, söz konusu bomba imalathanesine, Jandarma Patlayıcı Madde Uzmanlarının nezaretinde Yerel Güvenlik Güçleri ile birlikte operasyon düzenlendi."

Operasyonda bir ton patlayıcı ele geçirildi

Bomba imalathanesinde aramada yapıldığı belirtilen açıklamada, "Bomba imalathanesinde yapılan aramada; cep telefonu, telsiz, basma/baskıdan kurtulma, mekanik zamanlayıcı, kütleye duyarlı, sarsıntıya duyarlı ve elektronik kart ile patlatılma özelliği olan toplam 80 adet EYP düzeneği ve bu düzeneklerde kullanılan içinde dinamit lokumu ve fabrikasyon patlayıcıların da bulunduğu yaklaşık bir ton patlayıcı ele geçirildi." denildi.

Açıklamanın devamında düzenlenen operasyon ile patlayıcı yapımında kullanılan; 833 adet elektrikli fünye, 300 adet batarya ile 480 adet el yapımı patlayıcı düzeneği hazırlanabilecek diğer malzeme ve canlı bomba yelekleri bulunduğu kaydedildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir