• DOLAR 34.25
  • EURO 37.623
  • ALTIN 2914.836
  • ...
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iddiaları yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), bazı basın yayın organları tarafından yapılan haberlerde, gündeme getirilen torpil iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, bazı medya kuruluşları ve sosyal medya mecralarında yayımlanan haberlerin teyit edilmeden, gerçek dışı iddia ve ithamlar içerdiği belirtildi.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin bir devlet üniversitesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Gerek akademik, gerekse diğer kadroların tensibinde hak, hukuk ve liyakatin esas alındığı, istihdam edilen personelin ihtiyaca göre tespit edildiği" ifade edildi.

Torpil iddialarının gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, "Tıp fakültesi ile ilgili adı geçen akademik kadrolara atama yapılmamıştır. Basında iddia edilen isimler akademik kadrolarımızda bulunmamaktadır. Personelin Üniversite Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atandığı iddia edilmektedir. Üniversitemizde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu bulunmamaktadır. Olmayan bir kadroya atama yapılamayacağı aşikârdır. Adı geçen personel başka bir üniversitede sürekli işçi kadrosunda olup üniversitemize geçici görevlendirme ile gelmiştir." denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir