• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
`Mursi`yi Devirmek İçin Kurulan Komployu Kırdık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İhvan`dan yapılan yazılı açıklamada, ``Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi devirmek için kurulan komplodan, devrimin yoluna taş koyanlar sorumludur. Bu kimseler, Mısır halkından yağmaladıkları haram paraları kullanır, kendi çıkarlarını milli çıkarlardan üstün tutarlar`` ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı`na zorla girmeye çalışanların şu an sorgulandığı, girmeye çalıştıkları yerin devletin bir sembolü, halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanı`nın merkezi olduğu vurgulandı.

İhvan`ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde Mursi ve kararlarına destek için barışçıl gösteri düzenlediği belirtilen açıklamada, ``Ne var ki karşımızda silah, molotof kokteyli, göz yaşartıcı bomba ve kesici aletlerle donatılmış bir kalabalık bulduk. Bunların arasında keskin nişancı da vardı. 5 kişiyi kaybetmemize ve bin 500 kişinin de yaralanmasına sebep oldular`` denildi.

Açıklamada ayrıca çatışma haberlerini veren bazı medya kuruluşları gerçekleri çarpıtmakla suçlandı.

Başkent Kahire`deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ile karşıtları arasında devam eden çatışmalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş 684 kişi de yaralanmıştı.

 

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir