• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
RTÜK Dijital Platform Denetimini Ahlaki Yönden mi Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber  -  Faruk Kuzu  - Haber yorum

Son dönemlerde sanal yayın yapan Netflix, BluTV, PuhuTV, YouTube Premium gibi içerik üreticileri oldukça arttı. Bunlar artıkça hitap ettikleri kitlenin sayısı da belirgin bir şekilde artıyor. Bu platformlardan özellikle Netflix’in yıkıcı etkilerini ve arka planını daha önce yazmıştık. Netflix dijital dünyanın Hollyvood’u rolünü üstlenmiştir demiştik.

Onun yanında Blue tv, Puhu Tv gibi birçok platform da bu pastadan faydalanıyor. Ancak hiçbirinin rolü Netflix gibi değil. Basına düşen yeni bir haberde RTÜK’ün dijital ortam yayınlarına da el attığı söyleniyor.

Haber şöyle: “İnternet üzerinden yayın yapan PLATFORMLAR da artık RTÜK'ün kontrolü altında. Bugüne kadar Türkiye'deki TV ve radyoları kontrol eden, kapatmaya varana kadar cezalar kesen RTÜK, şimdi internet yayınlarını da kontrol edecek.”

Bu dijital platformları ve özellikle Netflix’i popüler kılan şey; izleyiciye sunduğu özgürlük ortamıdır(!) Şimdi RTÜK yeni bir yönetmelik ile bu alanda da söz sahibi olmak istiyor. Aslında bu olması gereken şeydir. Yani RTÜK gibi kurumlar kendi ülkesinin insanını, yeni neslini düşünerek kontrol mekanizmasını oluşturmalıdır.

Özellikle Türkiye’de küresel mihrakların “Gençlik üzerinde büyük bir operasyon yürüttüklerini” söyleyebiliriz. Bu operasyona karşı koyması gereken kurumlardan biri de şüphesiz RTÜK’tür.

Ancak bu yönetmelik ve sonrasında asıl merak ettiğim konu: RTÜK bu denetimini “Ahlaki endişelerle mi yapacak, (vergi) maddi kaygılarla mı yapacak?”

Bu haberler de ilginizi çekebilir