• DOLAR 34.297
  • EURO 37.5
  • ALTIN 2915.8
  • ...
İngilizler Yine Cami Projesini İptal Ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanlar tarafından Londra`ya yapılması planlanan 9 bin kişilik Mescid-i İlyas (Londra Merkez Camii) projesinin durdurulduğu açıklandı.

Projenin durdurulduğu bugün Newham Borough Konseyi tarafından duyuruldu.

İngiltere`deki Tebliğ Cemaati`nin öncülük ettiği cami projesinin iptal edilme sebebi olarak çok büyük olması gösterildi.

İngiltere`de "Mega Cami" adıyla anılan ve büyük tartışmalara sebep olan caminin bulunduğu alan Londra`da çok merkezi bir yerde bulunuyor. Olimpiyat Oyunlarının gerçekleştirildiği alana yakın olan cami inşaatının durdurulması için İngiltere`de yıllardır baskı yapılıyor.

SAINT PAUL`DEN 4 KAT BÜYÜK

Caminin istenmemesinin bir diğer sebebi olarak ise caminin ülkedeki en büyük kiliseden tam dört kat büyük olması gösteriliyor. İngiltere`de en büyük Anglikan Klisesi`nin dört katı büyüklüğünde olan caminin tamamlanması durumunda ilk olarak camide aynı anda 12 bin kişinin ibadet edebileceği duyurulmuştu. Ancak kapasitesi ve projesi sürekli sekteye uğrayan camiye bir türlü izin çıkmıyor.

Ülkedeki muhafazakarların ve Hristiyanların başlattığı imza kampanyaları cami projesinin iptallerine yol açıyor.

Bunun aksine Cami projesiyle yakından ilgilenen cemaat projenin gerçekleşmesi için her türlü çabayı göstermeye devam ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir