• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
43 yıl önce Filistin için evinden ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zaholu Kürt Cafer Halil Melek Colan, 1976 yılında Kürdistan’dan ayrılarak Lübnan’da Filistin Devrimi’ne katıldı.

Cafer Halil Melek Colan, 43 yıl önce Kürdistan’dan ayrılarak Cezayir ve farklı ülkelerde kaldıktan sonra 1995 yılında Filistin’e yerleşti. 18 kardeşi olan Cafer Halil, 43 yıl görmediği kız ve erkek kardeşlerini görmek için yardım talebinde bulundu.

Rûdaw'ın  Gazze’deki evinde ziyaret ettiği Cafer Halil, “Zaho’da doğdum ve 1976 yılında Zaho’dan ayrıldım. Lübnan’da Filistin Devrimi’yle tanıştım. Daha sonra Cezayir’e yerleştim. 1995’te imzalanan Oslo Anlaşması’nın ardından Filistinli yetkililerle Gazze’ye geldim. Bana Filistin kimliği verdiler ve buraya yerleştim” dedi.

Cafer Halil iki evli ve 8 çocuk sahibi. 2008 yılında yarbay rütbesiyle emekli olan Cafer Halil, Filistinlilerle huzur içinde yaşıyor. Filistin halkı tarafından herhangi bir ayrımcılığa uğramadığını söyleyen Halil bir süre önce evlendirdiği oğlunun düğününden Kürtçe şarkılar çaldırdığını ve Filistinlilerin de düğüne mutlu bir şekilde katılım gösterdiğini kaydetti.

1976 yılında Zaho’dan ayrılan Cafer Halil, hasretiyle yaşadığı 18 kardeşini unutmamış.

Cafer Halil, “Hasretlerini çok çekiyorum. Ölümümden önce kardeşlerimi görmeyi umuyorum. Ama vize sorunu var.  Zaholu olmama rağmen Filistin kimliğim var. Kürdistan’a giderek kardeşlerimi görmem için vize almam gerekiyor”

Cafer Halil, 1985 yılında vefat eden annesini göremediği ve cenazesine katılamadığı için çok üzülüyor.
Kaynak: Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir