• DOLAR 34.216
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2875.523
  • ...
`İsrail ve ABD, BM`de Yalnız Kaldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin`in BM`de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasının gelecekteki etkilerini AA muhabirine değerlendiren ABD`li düşünür Noam Chomsky, "ABD, Filistin`i üye olmayan gözlemci devlet statüsü hedefinden vazgeçirmeye çalıştı ama başaramadı.

ABD bu şekilde derin bir uluslararası izolasyon içinde kaldı. Bunun yanı sıra ABD, Birleşmiş Milletler`de de büyük bir izolasyon içindedir ve istediği sonuçları alamıyor. ABD ve İsrail, Filistin için BM`de yapılan son oylamada yalnız kaldı. Bütün dünya onlara karşı olduğunu gösterdi. Bu da dünyada bir şeylerin değiştiğinin çok açık göstergesi" dedi.

"İsrail ve ABD, Filistin`e yönelik saldırıları sürdürecek"

Filistin`in, BM`de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasının ardından İsrail ve ABD`nin agresif politikalarının hedefi olmaya devam edeceğini belirten Chomsky, "Filistin`in kazandığı yeni statüyle bütün istek ve arzularımıza rağmen fazla bir şey değişmeyecek" dedi.

Dünyanın bugünkü düzeninde Ortadoğu`da pozitif değişim ve barışçıl çözümler beklenmesinin gerçekçi olmadığına işaret eden Chomsky, "Çünkü ABD açık bir şekilde bölgede korku ve dengesizlik saçan İsrail`i on yıllarca desteklemektedir. ABD ve İsrail şimdiye kadar sürdürdükleri şantaj ve cezalandırma politikalarına devam edecektir" diye konuştu.

Avrupa`nın küresel sahnede bağımsız ve güçlü bir tavır koymak için çok çekingen ve pasif olduğunu belirten Chomsky, ABD`nin mevcut tutumu ve inatçılığı karşısında dünyanın bir şey yapamadığını, Filistin`in tam anlamıyla bağımsız ve egemen bir devlet olması için daha büyük mücadelenin gerekli olduğunu belirtti.

Noam Chomsky, "Bana göre, Birleşmiş Milletler`de Filistin`in tam anlamıyla ülke olmasını beklemek zor. ABD, şimdiye kadar Filistin`e karşı uyguladığı mevcut politikayı sürdürecektir" dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir