• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Okur-yazarlık kursiyerlerine sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te Hazreti Âmine Yetim Koordinasyon Merkezi okuma-yazma öğretim kursunu başarıyla tamamlayan 30 kadın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen okur-yazarlık belgesini aldı.

Büyükşehir Belediyesi Hazreti Âmine Yetim Koordinasyon Merkezi’nde açılan okuma yazma öğretim kursunda 30 kadın, okuryazar oldu. Okuma yazma öğretim kursu mezuniyet töreninde kadınlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınları azim ve gayretlerinden dolayı kutladı.

Düzenlenen törende konuşan Şahin, Hazreti Âmine Yetim Koordinasyon Merkezi’nin çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Şahin, “Bizler, yetim medeniyetinden geliyoruz. Medeniyetimiz, yoksulu ve yetimi koruma üzerine kurulmuştur. Onun için üzerimizde büyük bir emanet ve sorumluluk var. 2002 yılından bu yana yaşama dokunmak, ilk ve son nefes arasında herkesin yüreğini hissetmek için çok yol kat ettik. Artık bu çalışmalardan sonuç almaya başladığımızdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.

“Medeniyetimizde ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ sözü çok kıymetlidir” diyen Şahin, “Sizler bizim için çok önemlisiniz. Evlatlarını iyi bir şekilde yetiştirebilmesi için annelerimizin eğitimli olması gerekiyor. Yine medeniyetimiz bize, ‘hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?’ diyor. Sürekli kendimizi geliştirme anlayışına, Milli Eğitim Bakanlığı ‘hayat boyu öğrenme’ diyor. Medeniyetimiz bize ‘ilim Çin’de de olsa alın’ öğütünü veriyor. Bazen şartlar istediğimiz gibi olmuyor, bazen bazı şeyleri kaçırabiliyoruz. Şartların küçük dokunuşlara nasıl değiştiğini annelerimizin gözündeki ışığa bakarak görebiliyorum. Fırsatlar çok önemli ama bu fırsatlardan istifade etmek daha da önemli. Çocuklarımızın sorularına cevap verebilmemiz için önce bizim eğitim almamız gerekiyor. Kendimizin öğrenebilmesi için önce bilgiye ulaşmamız gerekiyor, bilgi nerede var? Zamanın ruhu bize bilgi ekonomisi, bilgiyle oluşan yeni bir dünyadan bahsediyoruz. Annelerimizin kendini yetiştirmesi her şeyden çok önemli. Çünkü çocuklarımız bize sorarak, bizim yönlendirmemizle hayatını planlayacak. Onun için bizim doğru bilmemiz, bilinçli olmamız lazım. Bu hepimiz için geçerli hepimizin öğreneceği çok şey var, ben her gün sabahtan akşama sizlerden çok şey öğreniyorum, en büyük öğretmen sizlersiniz, en büyük öğretmen hayattır.” ifadelerini kullandı.

Kursiyerler adına konuşan Kevser Demir de okuma-yazma öğretim kursuna katılarak okur-yazar olduklarını belirtti.

Besrami Aydoğmuş ise geç olsa da okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından üzerinde yılın en iyi mezunu yazılı pasta kesildi. Daha sonra ise kursiyerlere sertifikaları verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir