• DOLAR 32.382
  • EURO 34.678
  • ALTIN 2393.77
  • ...
“Hac ibadeti hüznü ve sevinci barındıran bir yolculuktur”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’dan, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan birinci ve ikinci kafile hacı adayları dualarla uğurlandı.

339 Hacı adayından oluşan kafile için İl Müftülüğü Hac ve Umre Şubesi, GAP Havaalanı’nda uğurlama merasimi düzenledi. Uğurlama merasimine İl Müftü Vekili Âdem Dobur da katıldı.

Uğurlama töreninde konuşa Dobur, hac ibadetinin hüznü ve sevinci barından bir yolculuk olduğuna dikkat çekti.

Dobur,  “Bugün, en duygusal yolculuklardan bir tanesine şahit olmak üzere buradayız. İslam’ın 5 temel esasından bir tanesini yerine getirecek olan hacı adaylarımız bu gün itibariyle yola çıkıyorlar. Doğrusu bu yolculuk, içinde hüznü, sevinci barındıran bir yolculuktur. İnşallah bu ibadeti yerine getirirken sadece kendi nefsimiz, sevdikleriniz veya çoluk çocuğunuz için değil; bütün bir ülke, milletimiz, memleketimiz, bütün İslam beldeleri, ümmeti Muhammed ve insanlığın yeryüzünde güzelliklere şahit olması adına yapmalıyız. Sizler,  yapacağınız hac farizası için gittiğiniz beldelerde bir milleti temsilen oraya gidiyorsunuz. Gitmiş olduğunuz kutsal beldelerde Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun. Hac ibadetiniz makbul olsun. Gittiğiniz diyarlara bizlerden de selam götürün.” diyerek konuşmalarına son verdi.

Yapılan konuşmalardan sonra, birinci ve ikinci hacı kafilesi, yapılan duanın ardından hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara uğurlandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir