• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu tim başka tim...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Erzincan Belediyesi'nin oluşturduğu 'kurban timi' hazırlıklarına başladı. Kaçan kurbanlıkları yakalamak amacı ile kurulan tim, 'drone' ile takip edilen kurbanlara atlı ve ATV motosikletli kurban timi müdahale edecek.

6 silahlı kara ekibi olmak üzere 1 atlı, 2 ATV ve 1 drone ile toplam 10 kişiden oluşan ekip yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çalışmalarına başladı. Kaçan kurbanlıkları en kısa sürede yakalayarak etkisiz hale getirmek amacı ile oluşturulan kurban timi, önce koşu ve ısınma çalışması yaptıktan sonra kement atma ve silahla uyuşturucu iğne atma eğitimi de aldı.

Belediye ekipleri, kaçan kurbanların yeri 'drone' ile havadan tespit edebilecek. Kaçan kurbanlıklar daha sonra karadan at ve ATV motosikleti aracı ile kısa sürede etkisiz hale getirilecek.

Kurban Timi Ekip Şefi Ertuğrul Telli “Her sene olduğu gibi bu sene de eğitimlerimize başladık. Sabah ve öğlenden sonra olmak üzere iki kere antrenman yapıyoruz. Burada kaçan kurbanlığı en kısa zaman da etkisiz hale getirmek için uğraş veriyoruz. Ekibimizde atlı birlik var. Drone var. ATV var. Çalışmalarımız bugün itibariyle başlamıştır. Ekibimiz 10 kişiden oluşmaktadır” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir ise, “Veteriner işleri müdürlüğümüze vekalet eden arkadaşımız Ercan Tanrıverdi bey himayesinde 10 kişilik bir ekip olarak kurban timi hazırlanmış bulunmakta. Her yıl rutin olarak eğitimlerini tamamlıyorlar. Bu konularda çalışmalarına devam ediyorlar.

Dron, atlı birlik, ATV birliği ve uyuşturucu silahlar önlemi kapsamında birliğimiz hazırlanmış durumda. Bu sene mahalli idareler seçimleri yapıldı. Mevcut sınırlarımız eski mahalli idare sınırlarımızın yaklaşık 5 katına kadar çıktı. Bu bize artı bir sorumluluk olarak geldi. Çalışmalarımız şuan istenilen düzeyde gidiyor. ilgili arkadaşlarımız eğitimlerini tamamlıyor.

Allah’ın izni ile yakın zaman da yapılacak olan Kurban bayramında her hangi bir kaza belaya sebebiyet verilmeden ekibimiz gerekli güvenlik önlemlerini alacak. Bununla ilgili çalışmalarını tamamlamış bulunmaktalar. Vatandaşlarımız Alo 153 numaralı hattımızdan bize direk ihbarda bulunabilirler. Hayvanları kaçtıkları zaman ekiplerimiz direk oraya yönlenecekler” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir