• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Güney Kore'den Rus uçağına uyarı ateşi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Liancourt Kayalıkları (Dokdo) üzerinde bir Rus askeri uçağının, hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, Hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle uçağa iki kez uyarı ateşi açıldığı ifade edildi.

Rus uçağının, Güney Kore hava sahasını iki kez ihlal ettiği kaydedildi.

Rusya'dan yalanlama Çin'den tepki

Rusya Savunma Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında Rus bombardıman uçaklarının Güney Kore hava sahasını ihlal ettiği iddiasını reddetti.

Açıklamada Güney Kore jetlerinin Rus uçaklarını tehlikeye atan tehlikeli manevralar yaptığı belirtildi. Bakanlık ayrıca Güney Kore pilotlarının Rus bombardıman uçaklarıyla iletişim kurduğu iddiasını da yalanladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Rus jetlerinin uluslararası sular üzerinde planlı tatbikatlar gerçekleştirdiğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı da Güney Kore'nin Hava Savunma Teşhis Bölgesi'nin kendi ulusal hava sahası olmadığını ve tüm ülkelerin burada hareket etme özgürlüğüne sahip olduğu açıklamasında bulundu.

Japonya'dan her iki ülkeye protesto

Japon hükümeti ise olayla ilgili olarak hem Güney Kore'yi hem Rusya'yı protesto etti.

Japonya Kabine Sekreteri Yoşihide Suga, yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının takım adalar üzerinde uçarak Japon hava sahasını ihlal etmesini protesto ettiklerini belirtti.

Suga, bölgede egemenlik iddia eden Güney Kore'nin de tek taraflı ilan ettiği "Hava Savunma ve Tanımlama Bölgesi'ni (ADIZ) ihlal ettiği" suçlamasıyla uçaklara ateş açmasının "kabul edilemez" olduğunu kaydetti.

Her iki ülkeye diplomatik kanallardan protesto notaları verildiğini bildiren Suga, böyle bir hadisenin bir daha tekrarlanmaması uyarısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir