• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Suudi'den Çin'in Sincan politikasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin, Sincan'ın uzak bölgelerinde tutukluluk kompleksleri kurması nedeniyle yaygın olarak kınandı. Onları aşırılıkçılığın ortadan kaldırılmasına ve insanlara yeni beceriler kazandırmaya yardımcı olan “eğitim eğitim merkezleri” olarak tanımlamaktadır.

Geçen hafta, BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki yaklaşık iki düzine ülke Çin'i kitlesel gözaltını durdurmaya çağıran bir mektup yazdı. Buna cevaben, Suudi Arabistan, Rusya ve diğer 35 devlet, Çin’in insan hakları alanındaki dikkate değer başarıları olarak adlandırdıklarını hatırlatan bir mektup yazdı.

Suudi’nin mektuba verdiği destek hakkında soru sorulduğunda, Suudi BM Büyükelçisi Abdallah Al-Mouallimi New York’taki gazetecilere verdiği demeçte, “Mektubun Çin’in gelişimsel çalışmaları hakkında olduğunu, , başka bir şey ifade etmediğini” söyledi.

Muallimi “Hiç kimse, dünyanın hiçbir yerinde Müslümanların durumu hakkında Suudi Arabistan'dan daha fazla endişe edemez” dedi. “Bu yazıda söylediklerimiz, insanları yoksulluktan kurtarmış olan kalkınma politikalarını destekleme konusundadır" diye ekledi.”

kaynak: middle east monitör

Bu haberler de ilginizi çekebilir