• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Iğdır`da `Şehit Mutaharri`yi Anma` Paneli Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IĞDIR- "Uluslararası Şehit Allame Murtaza Mutahhari`yi Anma Paneli" Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği tarafından düzenlendi. Iğdır Ehlibeyt Âlimlerinden Ramazan Cıyrık`ın okuduğu Kur`an tilaveti ile başlayan panelde Murtaza Mutahhari ile ilgili kısa bir slayt gösterisi yapıldı.
Iğdır Kültür Merkezinde yapılan panele ilgi büyüktü. Salonun tamamını dolduran izleyicilerin, sunumlar büyük bir dikkatle dinledikleri ve zaman zaman da not aldıkları görüldü.

Ardından ve Murtaza Mutahhari`nin eserlerini yayın komitesi Uluslararası İlişkiler sorumlusu Muhammed Zengini, Mutahhari`nin İslam düşüncesine katkıları üzerine kısa bir konuşma yaptı.

Panelin oturum başkanlığını Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren yaptı. Panelistlerden Türkiye Ehli Beyt Âlimleri Derneği ( EHLADER) Başkanı Araştırmacı yazar Hasan Kanaatlı "Murtaza Mutahhari`nin Eserlerinde İslam`da Kadın`ın Konumu", Iğdır Ehl-i Beyt Âlimlerinden Aslan Başaran "Mutahhari`nin Düşünce Yapısında Zamanın Dinamizmi", Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şahin Ahmetoğlu "Murtaza Mutahhari`nin Hayatı Ve Eserleri", Tarih Yüksek lisans Öğrencisi Serdar Gündoğdu "Mutahhari`nin Fikir Dünyasında Gençler" konulu sunumlar yaptılar.

Oturum Başkanı Prof. Dr. Şadi Eren de aralarda sunduğu kısa anekdotlarla panele zenginlik kattı.

Sürenin kısa oluşu nedeniyle sunumunu oldukça özetleyerek sunan Hasan Kanaatlı Hoca, Mutahhari`den alıntıladığı "Ailede erkek bir dağa, kadın bir çeşmeye, çocuklar ise güle benzer. Dağdan gelen yağmur sularını çeşme süzerek ve berrak bir şekle çevirerek gülleri sular ve büyütür. Ama eğer dağdan bir şey gelmezse çeşme ne yapabilir ki? Dikkat edilirse burada asıl olan çeşmedir. Çeşme dağdan geleni berraklaştırıp güllere sunandır" sözü dinleyiciler tarafından oldukça beğenildi.

Panel, Muhammed Zengini ve Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı H.Ş. Veli Beder tarafından panelistlere plaket verilmesi ile sona erdi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir