• DOLAR 34.273
  • EURO 37.667
  • ALTIN 2906.68
  • ...
Rusya`da İki Suud Prensi Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MOSKOVA - Moskova ve Riyad arasında bir skandal başlamak üzere. Rusya Suud ailesinin iki üyesini nadir kuş kaçakçılığından Rusya`yı terk etmek üzereyken durdurdu. Şuanda Rusya konu ile ilgili soruşturma bitene kadar Suudi prensleri bırakmayacağını açıkladı. Rusya eski Duma milletvekili olayla ilgili olarak kaçakçılık belgelerini twitter hesabında yayımladı.

 

Aynı zamanda twitterden olayla ilgili bilgi veren eski Duma milletvekili, Muhammad Al-Kabir ve Saud Al-Saud ve beraberindekilerle birlikte Rusya`nın Kalmykya Cumhuriyetinde \"avcı kuşlar\" sergisine katıldıklarını açıkladı. Eski milletvekili, Suud prensleri beraberinde nadir bulunan avcı kuş türlerini uluslararası ticaretine ilişkin tükenme tehlikesinde olan hayvan ve bitki sözleşmesini ihlal ederek Rusya`ya getirdiklerini iddia etti.

Rus yetkililerin verdiği bilgilere göre, Suud prensler, Rusya`ya gelirken 33 kuş getirmişlerdi. Ancak çıkarken 49 kuş götürmek istediler. Bu kuşlar Rusya`da 1000 ve 1200 dolara bulunurken Suudi Arabistan`da 30 ve 50 bin dolar ediyor. Bir de Rus yetkililerin verdiği bilgilere göre, Suud prensleri avcı kuşlarını kaçak olarak götürmek istediler.

Rus yetkililer, prenslerin kuşları götürebilmek için, gelmeden önce İhracat ve ithalat belgeleri almaları gerektiğini belirtiyor. Prenslerin belgelerini döndükten sonra göndereceklerini teahüt etmeleri ise Rus yetkilileri ikna edemedi.

Şuanda Suud Prensleri Rusya`da gözaltında bulunuyor. Muhammad Al Kabir Suud`un Dışişleri Bakan yardımcı olduğu belirtildi. Ancak isimler karışmış olabilir diye de dışişlerine bilgi gönderildi.


Suudi Arabistan yetkilileri ve Rusya Suud Büyükelçi prensleri gözaltından almak için girişimlerini sürdürüyor. (Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir