• DOLAR 34.212
  • EURO 37.321
  • ALTIN 2947.662
  • ...
Fransa`dan Hukuksuz Karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Fransa`da yaptığı İslami sohbetler nedeniyle hac dönüşü sınır dışı edilerek Türkiye`ye gönderilen Paris Medine Camii müdavimlerinden Yusuf Yüksel, yaşadıklarını İlke Haber Ajansı`na anlattı.
 
Mahkeme sürecinde sorulan sorular ve dosyaya suç unsuru olarak yerleştirilen İslami söylemler akıllara Fransa inandığı dine göre mahkeme ediyor izlenimi bırakırken, Fransa mahkemesi aldığı kararla eşitlik nerede sorusunu akıllara getirdi.
 
Mahkemede İslam dininin en üstün din olduğu söylemesinin suç unsuru olarak görüldüğünü belirten Yüksel, "Herkes inandığı dinin en üstün din olduğunu kabul eder savunur. Benim de İslam dinine mensup olmam münasebetiyle, İslam dininin üstün bir din olduğunu savunmam gayet doğaldır" dedi.
 
"Papa Söylerse Suç Değil Müslüman Söylerse Suç"
Yüzbinlere seslenen Papa`nın, `Hıristiyan dini kutsal bir dindir, çok üstün bir dindir. Ondan başka bir din kabul edilemez. Siz buna bağlı kalmalısınız` sözlerinin hiçbir ülke veya Fransa tarafından suç olarak görülmediğini hatırlatan Yüksel, "Neden kimse papayı sorgulamadı, suçlamadı ve neden şimdi ben aynı söylemleri kendi inandığım din için söyledim diye yargılanıyorum sınır dışı ediliyorum" diye sordu.
 
Yüksel, "Aile mefhumunun olmadığını söylememle batı değerlerini aşağılıyormuşum. Anne babanın çocuklarına sahip çıkmaması veya çocuğun anne ve babaya sahip çıkmaması söylemim aşağılama olarak görüldü. Kaldı ki bu yönden şikayetçi olan Fransa halkı. Çünkü bize gelip de Müslümanların bir birbirlerine sahip çıkmalarını, aile mefhumuna dikkat etmelerini övüyor, kendi çocuklarının ise onları sormamalarından, ilgilenmemelerinden dert yakınıyorlardı" diye konuştu.
 
"Yahudilerin Varlıklarına Karşı Değilim, Yaptıklarına Karşıyım"
Yahudilere karşı olup olmadığı yönündeki sorularına Kuran`dan ayetler hatırlatarak "Yahudilerin Varlılarına Karşı Değilim, Yaptıklarına Karşıyım" şeklinde cevap verdiğini dile getiren Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Yahudilere karşı değilim, Yahudilerin mazlumlara yaptıklarına karşıyım. Siyonistleşerek dünya mazlumlarına yaptıklarına karşıyım. İsrail`in Filistin`e yaptıklarına karşıyım. Yahudilerin varlıklarına değil yaptıklarına karşıyım. Fransa kanunlarında düşünce özgürlüğü vardı demokrasi, eşitlik vardı. Bunlar şimdi nerede diye dile getirdim. Tabii ki cevap alamadım.
 
15 dakika mahkeme istişaresi yapıldı. Sonuç batı değerlerini aşağıladığım, İslam dininin en üstün din olduğunu söylediğim ve batıda aile mefhumunun olmadığını dile getirdiğim gerekçesiyle hakkımda Fransa`dan uzaklaştırma kararı verildi. İki hafta içerisinde karar deklarasyonu göndermeleri gerekirken 8 ay sonra Hac farizamı yerine getirmek için yurt dışına çıkmam fırsat bilinerek havaalanında tutuklandım Türkiye`ye gönderildim."
 
Uzun yıllar Avrupa`da yapılan İslami çalışmalarda yer alan Paris Medine Camii müdavimlerinden Yusuf Yüksel, hac dönüşü havaalanında tutuklanarak Türkiye`ye gönderilmişti. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir