• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Esnaf Çıkan Olaylardan Rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Merkez Ömer Kabak Meydanında gösteri yapmak isteyen bir grup BDP`li ile polis arasında arbede yaşandı. Çoğunluğu çocuklardan oluşan göstericilerin taşlı saldırısına polis biber gazıyla karşılık verdi. Yaşanan bu olaylarda en çok zararı cadde üzerindeki işyerleri ile olay bölgesindeki evlerde yaşayan vatandaşlar oluyor. En son çıkan olaylarda Gazi Caddesi üzerinde C.Y adlı vatandaşın işyerinde yangın çıktı. Derhal yapılan müdahale ile yangının büyümesine ve üst kattaki eve sıçramasına engel olundu. Yangında İşyerinde maddi hasar oluştu.

 

Şırnak Sokaklarında Olaylar Bitmek Bilmiyor

\"Şırnak merkez Gazipaşa Mahallesi Ömer Kabak Meydanındaki sürekli olaylar olmaktadır.\" diyen C.Y., \"Bundan 6 gün önce olan olayda da işyerimiz zarar gördü. Bir grup gösterici ve emniyet güçleri arasında her zaman ki gibi köşe kapmaca oyunu oynanıyor. Ömer kabak meydanındaki gösterilerde polislerin yine gösteri yapan guruba müdahale etmesi gerekirken rast gele işyerleri ve evlere attıkları biber gazlarından işyerimde nasibini aldı. Polisin attığı biber gazı işyerinin penceresinden içeri girip salon tipi klimanın yanına düşmesi sonucu klima alev alıp dükkân yanmaya başlamıştır. Çevredeki halk ile beraber yaptığımız yoğun ısrarları üzerine polis TOMA`sı gelip işyerinde başlayan yangına müdahale etti. Böylece yangın binayı komple sarmadan söndürmüştür. İşyerimde çok büyük maddi zarar oldu.\" İfadelerini kullandı.

 

Bu İlk Değil

Bu yaşananların ilk olmadığını belirten işyeri sahibi C.Y. \"Her yaşanan olay sırasında işyerlerimiz biber gazına maruz kalıyor, sürekli camlarımız kırılıyor. Bundan 6 gün öncede evlerinin 3. kattaki yatak odalarımıza rast gele atılan biber gazı camdan içeri girdi. Aynı katın balkonuna 2 adet biber gazı düştü. İçeri düşen biber gazını odadan dışarı atmaya çalıştığımız esnada boğulma tehlikesi geçirdik. Çocukların ve ailemin psikolojileri bozuldu. Polislerden yardım istememe rağmen odadaki biber gazını çıkarmaya gelmediler. Halk ve çevre esnafı hayatından bıktı. İmkan olsa evlerini bırakıp gideriz.\" dedi.

 

Olayların Engellenmesi İçin Tedbir Alınmalı

Bundan sonra mahallerinde bu tür olayların olmasını istemediklerini ifade eden C.Y.; \"Buna bir an önce herkesin el atmasını ve halkın birbirine girmeden gerek BDP, gerek Sivil Toplum Örgütleri, Emniyet Güçleri ve Valiliğin bir arada hareket ederek gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.\" Diyerek konunun önemine dikkat çekti. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir