• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Meteroloji`den Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin batı bölgeleri, akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Hafta sonunda kuzey, iç ve doğu bölgelerde hava sıcaklığı 3 ila 6 derece azalırken, perşembe ve cuma günleri ülke genelinde yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer kısa sureli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek güneyli rüzgarla birlikte Marmara`nın batısı ve Kıyı Ege`de başlayacak yağışlar, gece saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun batısı ve Batı Karadeniz`in batısını etkisi altına alacak.

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu`nun batısı ve Bolu çevrelerinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışlar, özellikle bu gece saatlerinde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte Kıyı Ege ile Muğla ve Çanakkale çevrelerinde etkili (20-50 kg/metrekare) olacak.

Yağışlar, ülke genelinde, yarın genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek güneyli rüzgarla birlikte Aydın`ın güney ve doğusu, Muğla kıyıları, Antalya`nın Elmalı, Kaş, Finike, Kumluca ve Kemer ilçeleriyle doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli (20-50 kg/metrekare) yağışlar görülecek.

Cuma günü, Trakya dışında ülke genelinde devam edecek ve özellikle güneydoğu kesimlerde etkisini artıracak yağışların, cumartesi günü doğu bölgelere çekilerek, iç ve batı bölgeleri terk etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında yarın önemli bir değişiklik olmayacak, cuma günü kuzeybatı kesimlerde, hafta sonunda ise kuzey, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacak.

Bu gece saatlerinde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte kıyı Ege ile Muğla ve Çanakkale çevrelerinde, yarın Muğla kıyılarıyla Antalya`nın doğu kesimlerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklenen yağışların oluşturabileceği yerel su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, yerel hortum oluşumu, lodos kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Van`da, sabah saatlerinde kısa süreli etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürürken, zincirsiz yola çıkan sürücüler de zor anlar yaşadı.

Sivas`ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini devam ettiriyor. Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gecede aralıklarla etkisini sürdürdü. Kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza bürünürken, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda da aksaklıklar yaşandığı öğrenildi. Divriği-Arapgir yolunun yanı sıra çeşitli ilçelere bağlı toplam 25 köyün ulaşıma kapandığı öğrenildi. Ayrıca yaklaşık 80 köyün de iletişim hatlarında problemlerin yaşandığı bildirildi.

Malatya Doğanşehir`in yüksek yerlerinde ve köylerinde gündüz başlayan kar gece saat 23:00 sıralarında merkezde de etkisini hissettirdi.

Kayseri`de etkisini gösteren kar yağışı trafik kazalarını da birlikte getirdi. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, trafiği olumsuz etkiledi. Kayseri`de bulunan Erciyes Dağı`na çıkan yolun aşırı kar yağışı sonucu sürücüler büyük zorluk çekerken, kar yağışına yaz lastiği ile yakalanan bazı sürücüler yolda mahsur kaldı. Yola yazlık lastiklerle çıkan bazı sürücüler de, kar yağışı nedeniyle direksiyon hakimiyetini sağlayamadıkları yolda bariyerlere çarpmaktan kurtulamadı.

Kars`ta bugün yağan kar etkili oldu. Dışarıya hazırlıksız çıkan vatandaş ise yürümekte zor anlar yaşadı.
Kars`ta, sabah saatlerinden başlayan kar yağışıyla kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Yüksek kesimlerde yer yer 10 santimi bulan kar kalınlığı, kent merkezinde 3 santime ulaştı. Kar ve tipinin etkili olduğu kente dışarıya hazırlıksız çıkan vatandaşlar tipiden dolayı yürümekte zorluk çekti.

Hakkari il merkezi ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, sabaha karşı yerini kara bıraktı. Belirli aralıklarla devam eden kar yağışı şehir merkezini beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde işbaşı yapan esnaflar ellerine kürek alarak işyerlerinin önlerindeki karı temizlerken, bazı seyyar satıcılar da kar yağışını fırsat bularak şemsiye sattılar.

Dağlık bölgelerde bulunan köy ve mezra yollarının kapanıp kapanmadığı ile ilgili de valiliğin daha sonra bir açıklama yapacağı belirtildi.

Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşam başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 15 santime kadar çıktı.
Erzurum`da 50 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobili çıkarmak için polis ve çekici sürücüsü yoğun çaba sarf etti.

Bitlis`in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Geceden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, özellikle Rahva ve Üç Yol mevkiinde hem vatandaşlar hem de sürücüler zor anlar yaşıyor.

Kış mevsimi, tüm yurtta olduğu gibi Ardahan`da da etkisini gösterdi. İl merkezine düşen mevsimin ilk karı ile öğrencilerde ayrı bir kış sevinci yaşattı. Ardahan kar yağışı sonrası beyaza bürünürken, araç trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşandı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir