• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Eğitim Denetmenleri Yeni Dönemi Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İl Eğitim Denetmenleri Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar`ın da katılımıyla Çarşamba Valilik Binası Toplantı Salonunda yapıldı.

Eski ismiyle İlköğretim Müfettişlerinin ülkede çok güzel işleri başardığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yapılan son değişikliklerle illerdeki tüm ilk ve örtaöğretim kurumlarının denetimlerinin İl Denetmenleri tarafından yapılmaya başlandığını söyledi. Gülsar, bu anlamda Bursa`da örgün öğretimde bulunan 500 bin öğrencinin kaderinin uç noktada İl Denetmenlerinin elinde olduğunu; İl Milli Eğitim Müdürleri hariç ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin diğer tüm personel gibi İl Denetmenleri tarafından denetim ve rehberliğe alınmasının da ayrıca kayda değer olduğunu belirtti.

Bursa Merkezi Sınavlarda Büyük Bir İvme Sağladı
Bursa`nın merkezi sınavlarda büyük bir ivme sağladığını belirten Gülsar, ilk ona giremeyen Bursa`nın geçen yıl yapılan üniversite giriş imtihanlarında LYS puan türünde 4. sırada yer aldığını, bunun öğretmen, idareci ve denetmenlerin çalışması kadar uygulanan projelerin bir başarısı olduğunu söyledi, İl Denetmenlerinden bu projelerin takipçisi olmalarını istedi.

Okullar Klasik, Soğuk Tarzlı Ortamlardan Kurtarılmalı
Dünyanın hızla değiştiğini, eğitimcilerin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eğitimcilerin öğrencilere bir nevi antrenörlük yapmalarını; hedefleri gösterip, ufuklarını açarak onlara yardımcı olmalarını istedi. Okulların klasik, soğuk tarzlı ortamlardan kurtarılarak öğretmen ve öğrencilerin isteyerek ve zevk alarak gelecekleri, toplumla bütünleşmiş yerler haline getirilmesi gerektiğini belirten Gülsar, okulların bahçe, koridor, sınıf ve diğer alanlarında yapılabilecek küçük değişiklerle bunun başarılabileceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar`ın konuşmasından sonra Eğitim Denetmenlerinin yeni dönemin ilk değerlendirme toplantısına devam edildi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir