• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Minibüsçülere sıkı denetim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli’de hareket halindeki kapısı açık otobüsten erken inerek hayatını kaybeden 18 yaşındaki Günay'ın talihsiz ölümünden sonra İstanbul polisi, minibüsçülere yönelik şok bir uygulama gerçekleştirdi.

Minibüsçülere sıkı denetim!

SİVİL POLİSLERDEN MİNİBÜSÇÜLERE DENETİM
Yolcu gibi minibüslere binen sivil trafik polisleri, kural ihlali yapan ve özellikle kapısı açık ilerleyerek yolcu güvenliğini tehlikeye düşüren sürücüleri tek tek tespit etti. Yaşanan trafik ihlallerini cep telefonu ile görüntüleyerek tespit eden trafik ekipleri, uygulama noktalarında sürücülere cezai işlem uyguladı.

Minibüsçülere sıkı denetim!

UYGULAMA YOLCULARDAN TAKDİR GÖRDÜ
Yapılan bu uygulama ise yolculardan büyük takdir gördü. Minibüs sürücüleri, araçlarındaki sivil trafikçilerin şokunu yaşarken, yolcular yapılan uygulamadan memnun kaldı. Yolcular, “Şaşırdım. Çocuk 'Ben Emniyet'tenim' deyince çok şaşırdım. Çok beğendim. Sık sık yapılsın.” dedi.

Minibüsçülere sıkı denetim!

KAPISI AÇIK SEYREDEN MİNİBÜSÇÜLER HAVANIN SICAK OLMASINA BAĞLADI
Kapısı açık olduğu için ceza uygulanan sürücüler ise havaların sıcak olmasından dolayı kapı açık ilerlediklerini söylediler. Ceza yiyen bir sürücü ise, klimasının arızalı olduğunu ve parça beklediğini söyledi. Sürücülere, ‘Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak’tan 108 lira para cezası kesildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir