• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Süpermarkette Can Pazarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Akdeniz ilçesine bağlı Hal Mahallesi`nde bulunan bir süpermarkete yaklaşık 2 hafta önce yapılan saldırı ile ilgili güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerde, akşam saatlerinde ellerinde molotof ve balta bulunan yaklaşık 10 PKK yandaşı koşarak geldikleri süpermarkete bir anda saldırmaya başladı. Baltalarla camlarını kırdıkları süpermarkete molotof atan PKK yandaşları içindekilerle birlikte yakmaya çalıştı. Alevler kısa süre içinde tüm marketi sardı.

 

Bu sırada olaylardan habersiz markette bulunan müşteriler ve market çalışanları olayı fark eder etmez korku ve panik içinde arka tarafa kaçtı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde kucağında bebek ve yanında küçük bir çocuk olan annenin, müşterinin birinin de yardımıyla çocuğunun elinden tutarak alevlerden kaçıyor.

 

Güvenlik kamerası kayıtlarında saldırı sırasında mağaza arkasında bulunan depoya sığınan müşteriler canlarını zor kurtarıyor. Saldırganlardan biri, müşterilerin kaçışı sırasında elindeki benzin bidonunu etrafa dökerek içeri giriyor. Bu sırada bir mağaza çalışanı koşarak geri gelerek alarm düğmesine basıp tekrar geri kaçıyor. Mağaza çalışanı kaçarken örgüt üyeleri içeriye molotof atarak benzinin alev almasını sağlıyor. Alevler kısa süre içinde tüm mağazayı sararken mağaza çalışanı ise tekrar geri kaçarak canını saniye farkla kurtarıyor.
Saldırıdan sonra operasyon başlatan polis saldırganları yakaladı. Hakim karşısına çıkan saldırganlar tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir