• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kar Yağışı En Çok Lastikçileri Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis`te önceki gün başlayan ve dün geceden beri devam eden kar yağışına sürücüler de kendilerini hazırlıyor. Yollarda sorun yaşamamak için kış lastiği taktırmak isteyen sürücüler lastikçilere koştu.

Son yasa ile zorunlu hale gelen kış lastiği takılması nedeniyle işlerinin bir hayli arttığını belirten lastik tamircisi Emrullah Binzet, kar yağışı ile birlikte işlerinin de arttığını, bu nedenle işyerlerinin önünde uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi.

 

Binzet, \"Yeni çıkan yasa ile işlerimizde yüzde 50`lik bir artış oldu. Ayrıca kış lastiği satışlarımızda aynı oranda arttı. Bunların yanında zincir alan müşterilerimiz de bulunuyor. Biz burada hem lastik satışı yapıyor, hem de takma işlemini gerçekleştiriyoruz. Kar yağışının olması ile birlikte işyerimizin önünde kuyruk oluştu. Müşterilerimiz eski yazlık lastikleri söküp yerine kışlık lastik takmamızı istiyorlar\" dedi.

Lastik satıcılarından Ekrem Binzet ise, geçen yıl Bitlis`te yaşanan ağır kış şartlarının da bu yıl ki lastik satışlarını etkilediğine değindi. Binzet, \"Geçen yıl çok kar yağması bu yıl müşterilerimizin de tedbir almasına neden oldu. Yoğunluğumuzun bir kısmı da bundandır. Fakat gerek yasanın zorunlu olması gerekse Bitlis`in kış şartlarını göz önünde bulundurarak kesinlikle fırsatçılık yaparak bu şartları lastik fiyatlarına yansıtmamışız. Müşterilerimiz gönül rahatlığıyla lastiklerini alabilirler\" diye belirtti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir