• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Diyarbakir Travel Turkey Izmir Turizm Fuarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Türkiye`nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ``Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı`` Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB, Uluslararası fuar organizatörü Hannover-Messe İnternational İstanbul ve İZFAŞ ortaklığıyla 6. kez 06 - 09 Aralık tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanında gerçekleşecek. Diyarbakır`ın fuarda iyi bir şekilde temsil edilmesi adına Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Katılımcı Otellerin işbirliği ile kentin en iyi şekilde tanıtımı sağlanacak.

 

Stantta davetlilere ve fuar katılımcılarına Diyarbakır`ın yöresel yiyecekleri ikram edilecek olup Diyarbakır`ın tanıtımı adına Diyarbakır Valiliğince basımı sağlanan materyallerin dağıtımı yapılacak. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`ın da katılacağı fuarın açılışı 6 Aralık saat 11.00`de gerçekleştirilecektir.

 

Kentin ,çok sayıda uygarlığın izlerini taşıyan, zengin tarihi ve kültürel birikimi ile farklı uygarlıkların, medeniyetlerin yerleşim alanı ve merkezi olduğu, bir tarih ve kültür merkezi olma özelliğini her zaman koruduğunu dile getiren Vali Toprak \"Diyarbakır sahip olduğu kültürel miras eserleri, inanç turizmi açısından önem taşıyan yapılar ve türbeleriyle ülkemizin önemli kültür ve inanç merkezlerinden biridir.İç Kalesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Adayı Diyarbakır Surları, İslam Dininin 5. Harem-i Şerifi Ulu Camisi, Hz. Süleyman Camii ve 27 Sahabe Türbesi, farklı inançlara ait mabetleri, Eğil ilçesinde medfun Peygamber Kabirleri, Ergani`de bulunan Hilar Mağaraları ve Çayönü, Bismil`deki Körtiktepe Arkeolojik Kazı Alanı ve Silvan Hassuni Mağaralarıyla Diyarbakır tüm zamanların ve günümüzün önemli bir `İnanç ve Medeniyet` merkezidir\" dedi.

 

Diyarbakır`ın sahip olduğu turizm potansiyeline ve birbirinden farklı turizm aktivite çeşitliliğine rağmen bu yönüyle iyi bir şekilde tanınmadığını ifade eden Toprak, \"Valiliğimiz tarafından yapılacak uygulamalarla kentin en iyi şekilde tanıtılmasına yönelik yapılan çalışmalar hız kazanacaktır. Diyarbakır`ın turizm alanındaki potansiyelini geliştirmek ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak, Diyarbakır adına büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle Diyarbakır`ın fuar ve bu tür organizasyonlara katılımına Diyarbakır Valiliği olarak büyük ehemmiyet vermekteyiz. Yurtiçi ve yurtdışında turizm ve seyahat sektöründe önemli yer tutan fuarlara ve tanıtım etkinliklerine katılım çalışmaları devam edecektir. Diyarbakır`ın tarihi ve kültürel değerlerinin gündeme gelerek kamuoyuna yansımasında bu tür organizasyonlara katılım sağlanması oldukça mühimdir`` şeklinde konuştu.

 

Diyarbakır`ın turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yürütülen altyapı çalışmalarının yanında tanıtım çalışmalarının da yapılması Diyarbakır turizmi adına büyük gelişmelerin olmasına vesile olacağını sözlerine ekleyen Vali Toprak, \"Diyarbakır Valiliği olarak Diyarbakır`ın tanıtımının sağlanması konusunda farklı dillerde gezi rehberi, gezi haritası, broşür, kitapçık ve Diyarbakır Kültürel Mirasını konu alan birbirinden farklı bilimsel özelliğe sahip tanıtıcı materyallerin basımı sağlandı. Diyarbakır`ın bölgede ve ülkede onu farklı kılan dinamiklerini ve potansiyelini harekete geçirerek bölgede önemli bir cazibe merkezi olması adına çalışmalar yapılmaktadır. Bu amaçla. İç Kale`de yürütülen çalışmalar başta olmak üzere Suriçi bölgesinde yoğun bir şekilde yürütülen bu çalışmalar ile Suriçi başta olmak üzere il geneli ülkemizin kendini koruyan önemli bir turizm merkezi olacaktır. Diyarbakır Surlarının UNESCO Kültür Mirası Adayı sürecinin en iyi şekilde ilerlemesi için çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu süreç içerisinde Ülkemizde ilk kez Diyarbakır`da UNESCO Kültür Mirası uzmanlarının katılımıyla düzenlenecek ICOFORT Diyarbakır Çalıştayı 10-13 Nisan 2013 tarihinde ilimizde düzenlenecektir. Sur içinde gerçekleştiren Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla bölge rahat bir nefes alarak turizme en elverişli şekle getirilecek olup bir Açıkhava Müzesi dönüşecektir. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte Diyarbakır`da özellikle Sur içinde Diyarbakır`ın kamuoyunda oluşan önyargılarının kırılması adına 2013 yılı, çevre temizliği, cadde ve sokakların tertemiz olduğu, gelen ziyaretçilerin huzurlu ve tertemiz bir şekilde sokaklarında gezebileceği ve yapıların restorasyon çalışmalarıyla birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası adaylığı için çok güçlü bir şekilde Diyarbakır Surlarının adaylık sürecinde çok etkin bir yıl olacaktır. 2014 yılında yürüttüğümüz projelerle Surların kapsamlı restorasyonu, Sur içindeki sokak sağlıklaştırmaları, renovasyon çalışmaları, tarihi yapıların restorasyonunun tamamlanmasıyla UNESCO sürecinin başarılı bir şekilde sona erdirilmesi planlanmakta olup, 2014 yılının gerçek manada `Diyarbakır Surları` yılı olması ve bununla birlikte UNESCO sürecinin tamamlanması hedeflenmektedir\" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir