• DOLAR 34.275
  • EURO 37.69
  • ALTIN 2910.862
  • ...
İhvan Mensupları Mursi`nin Sarayın Önünde Toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin aldığı kararları protesto etmek için dün akşam saatlerinde Mursi`nin sarayı önünde toplanan protestocuların ardın Müslüman Kardeşler Teşkilatı tüm mensuplarını sarayın önüne çağırdı.
 
Açıklama teşkilatın resmi sözcüsü Muhammed Ğazlan`dan geldi. Ğazlan öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada, "Dün cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protesto gösterisinde bulunan Mursi karşıtları bu meselenin şiddet ile çözüleceğine inanıyor. Bu halk Cumhurbaşkanını kendisi seçti. Yeni kanundan ise tamamen razıdır. Allah bu memleketi yalnız bırakmayacaktır. Ülkede taşkınlık çıkarmaya çalışan bu fitnecilere karşı tüm Müslümanları saray önünde toplanmaya çağırıyoruz." dedi.
 
Dün göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 40 polis çeşitli yerlerinden yaralandı.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatının çağrısına uyup saray etrafında toplanan Cemaat mensupları ve Selefiler ile Mursi karşıtları arasında yer yer hafif atışmaların yaşandığı duyuruldu.
 
El-Arabiyya Mursi Karşıtlarını Kışkırtıyor
Öte yandan Arapça yayın yapan El-Arabiyya televizyonunun, yaptığı bazı yanlış haberler ile göstericileri saraya fiili saldırıda bulunmaları için kışkırttığı öğrenildi. Televizyon, tüm muhalifleri saray önünde toplamak için bugün yaptığı yalan bir haberinde güvenlik güçlerinin sarayın önünü terk ettiğini duyurdu. İçişleri bakanlığı yaptığı resmi açılamada haberi yalanladı.
(Sait Teşne - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir