• DOLAR 34.264
  • EURO 37.662
  • ALTIN 2903.037
  • ...
Rusya`da İki Suud Prensi Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Moskova - Şuanda Rusya konu ile ilgili soruşturma bitene kadar Suudi prenslerini bırakmayacaklarını açıkladı. Rusya eski Duma millet vekili olayla ilgili olarak kaçakçılık belgelerini twitter hesabında yayımladı.

Aynı zamanda twitterden olayla ilgili bilgi veren eski Duma milletvekili, Muhammad Al-Kabir ve Saud Al-Saud ve beraberindekilerle birlikte Rusya`nın Kalmykya Cumhuriyetinde "avcı kuşlar" sergisine katıldıklarını açıkladı. Eski milletvekili, Suud prensleri beraberinde nadir bulunan avcı kuş türlerini Uluslararası Ticaretine ilişkin tükenme tehlikesinde olan hayvan ve bitki sözleşmesini ihlal ederek Rusya`ya getirdiklerini, iddia etti.

Olay şöyle patlak verdi, Prensler geri Arabistana gitmek için havaalanına gittiklerinde durduruldu. Prensler Rus yetkililerin verdiği bilgilere göre, Rusya`ya gelirken 33 kuş getirmişlerdi. Ancak çıkarken 49 kuş götürmek istediler. Bu kuşlar Rusya`da 1000 ve 1200 dollara bukunurken Suudi Arabistan`da 30 bin ve 50 bin dollar ediyor. Bir de Rus yetkililerin verdiği bilgilere göre Suud prensleri avcı kuşlarını kaçak olarak götürmek istediler.

Rus yetkililer prenslerin kuşları götürebilmek için, gelmeden önce İhracat ve italat belgeleri almaları gerektiğini belirtiyorlar. Öyle sallaya sallaya bizim ülkemizden hayvanları götüremezsiniz, denildi. Prenslerin belgelerini döndükten sonra göndereceklerine teahüt eden açıklamaları rus yetkilileri ikna edemedi. Şuanda Suud Prensleri Rusya`da gözaltında bulunmaktadır. Muhammad Al Kabir Suud Dışişleri Bakan yardımcı olduğu belirtildi. Ancak isimler karışmış olabilir diğe Dışişlerine bir bilgi gönderildi.
Suudi Arabistan yetkilileri ve Rusya Suud Büyükelçi prensleri gözaltıdan almak için Rusya`da baskı yapmaktadır.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir