• DOLAR 34.258
  • EURO 37.666
  • ALTIN 2914.288
  • ...
Engellilere Kur`an Eğitimi Veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- `Engelsiz İnsan Engelsiz Cami`` projesi kapsamında Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından oluşturulan \"Engelli Kur`an Kursu\"nda engelli vatandaşlara mayıs ayına kadar sürecek kurs ile Kur`an Kerim ve Din eğitimi verilmeye başlandı.

 

Engelliler Kur`an Kursunu ziyaret ederek burada açıklama yapan İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba şunları söyledi: \"Toplumsal bir gerçeğimiz olan Engellilerimizi Kuran-ı Kerim ve Din eğitimi ile nasıl buluşturabiliriz in sorusuna fiili bir cevap olarak, Tarsus İsmet Paşa Mah. Stadyum Camii Kütüphanesini Tarsus Sakatlar Derneği üyelerine Kuran Kursu olarak açtık.

 

Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemsediği bu konuya yönelik olarak geliştirilen çalışmalara kısaca değinerek; Konusunda uzman kişilerce engelliler alfabesinde eğitim verebilecek hocalar alınacak. Ayrıca tekerlekli sandalye kullanan engelliler için uygun fiziksel şartlarda sağlanacak\" dedi.

 

İsmet Paşa Mahallesi`ndeki Stadyum Camii okuma salonunda hafta içi 08.30-11.00 saatleri arasında Homurlu Cami İmam Hatibi Ekrem Aratekin tarafından verilen kursa, şu an 2`si bayan 20 kişi katılırken, kursun mayıs ayında biteceği ve kursu başarı ile tamamlayanlara İlçe Müftülüğü tarafından belge verileceği bildirildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir