• DOLAR 34.261
  • EURO 37.408
  • ALTIN 2921.184
  • ...
TESSEP`ten STK`lara Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tessettür Seferberliği Platformu Mersin sözcüsü Ercan Fidan, beraberindeki bir heyet ile Mersin`de faaliyet yürüten başta Mazlum-Der ve İlim Yayma Cemiyeti olmak üzere ziyaret ederek, hükümetin yeni eğitim dönemi için değiştirmiş olduğu kılık kıyafet yönetmenliği için bilgi alışverişinde bulundu. Fidan, ayrıca Cuma günü yapılacak olan basın açıklaması için destek talebinde bulunuldu.

 

Tüm Müslümanların Birlikte Hareket Etmesi Gerekir
Ziyaretlerde konuşan TESSEP Mersin sözcüsü Ercan Fidan, hükümetin 2013 yılı için İmam-Hatipler hariç diğer eğitim ve öğretim yerlerinde başörtülü öğrencilerin başı açık gelmesi yönünde bir yönetmenlik çıkardığını hatırlatarak şunları kaydetti, \"Başörtü tüm Müslümanların üzerine farz kılınmış bir farziyettir. Dolayısı ile bu mesele hepimizin meselesidir. Değiştirilen yönetmenlik ile imam-hatip okulları dışındaki tüm okullarda yasaklanan başörtü konusunda hepimizin birlikte hareket edip meselenin çözümü konusunda çaba göstermesi\" gerektiğinin altını çizdi.

 

\"Hükümet Namusuna Sahip Çıkmadı\"
Mazlum-Der Mersin şube başkanı Masum Bilen ise öncelikle böyle bir ziyaret için TESSEP`e teşekkürde bulundu. Bilen, başörtünün İmam-hatip dışındaki okullarda yasaklanmasının saçma olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti: \"Seçim meydanlarında \"başörtü bizim namusumuzdur, başörtüsünü sorununu çözeceğiz\" diyen bir hükümetin öncelikle namusuna sahip çıkmadığı görülmektedir. Daha da acısı bir şekilde kendisine inanmış ve oyunu almış Müslümanları aldatmıştır. Başörtü meselesi tüm Müslümanların meselesidir. İstiyoruz ki tüm Müslümanlar bu konuda birlikte hareket etsin.\"

 

\"Hükümetin Çözemeyeceği Belli İdi\"
Mersin İlim Yayma Cemiyeti Yöneticisi Sezai İncesu ise yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek konuşmalarında şunlara değindi: \"Bizler başörtü meselesini bu hükümetin çözemeyeceğini zaten biliyorduk. Fakat bu konuda Türkiye`deki tüm İslami kesimin birlikte hareket ederek bu meseleyi çözeceğine inanıyorum. İnşallah bu mesele en kısa zamanda çözülür temennisinde bulundu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir