• DOLAR 34.275
  • EURO 37.636
  • ALTIN 2916.16
  • ...
BDT Müftüler Konseyi Kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rusya Müslüman Din İşleri Başkanlığı Basın Hizmeti önümüzdeki yıl içinde Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin müslüman din işleri başkanlıkları arasında Müftüler Konseyi oluşturulacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada konseyin başlıca görevinin hoşgörüsüzlük, dışlama, ayrımcılık, aşırıcılık gibi olumsuz eğilimlere karşı mücadele yöntemlerini geliştirmek olduğu ifade edildi. Müftüler Konseyi, BDT ülkelerinde yaşanan din, inanç ve sosyal sorunların üstesinden gelmek için ortak paydada uzlaşarak bir platform halini alacak.


Müftüler Konseyi kurma çalışmasının Moskova`da düzenlenen "BDT Müslüman toplumunun konsolidasyonu: Başarılar ve hedefler" konulu konferansta da gündeme geldiği belirtildi. Rusya Müslümanları Din İşleri Başkanı Başmüftü Ravil Gaynuddin`in Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile konu üzerinde yaptığı görüşme neticesinde de olumlu sonuç açıklandığı kaydedildi.


BDT Müslüman Konseyini Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev`in de desteklediği belirtildi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir