• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
​Taziye evleri ile kaybedilen değerler tekrar gün yüzüne çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te son yıllarda yaygın hale gelen taziye kültürü ile vatandaşlar arasında dayanışma ruhu ve kardeşlik duyguları pekişerek büyümeye devam ediyor. Belediyeler ve hayırseverler tarafından şehrin farklı noktaları ile köylerde inşa edilen taziye evleri, taziye sahipleri için bir kolaylık sağlarken, taziyeye gelen vatandaşlarda da dayanışma ruhunu canlı tutuyor.

Daha önceki yıllarda evlerde kabul edilen taziyeler, son yıllarda artık taziye evlerinde kabul edilmeye başlandı. Evleri küçük olan veya kiracı olan taziye sahipleri, büyük zorluklar çekiyordu. Evlerde kabul edilen taziyeler, taziye sahipleri için birçok sıkıntıya neden olmakla birlikte günlerce veya haftalarca sürmesi nedeniyle ayrıca ciddi maddi külfetlere neden oluyordu. 

Ancak son yıllarda yaygınlaşan taziye evleri, cenaze sahiplerinin acılarının paylaşılmasına vesile olan pratik bir mekan olmakla birlikte taziye sahiplerinin omuzlarındaki yükü bir nebze de olsa hafifletiyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş Şahintepe Mahallesi’ne yaptırılan Şahintepe Sosyal Tesisi’nin içinde yer alan taziye evinin çalışmalarını tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Henüz resmi açılışı yapılmayan ve bin 883 bin 14 metrekare alan üzerine inşa edildi. Şahintepe Sosyal Tesisi’nde 2 bay 2 bayan toplam 4 taziye evinin yanı sıra eğitim sınıfları da bulunuyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahintepe Mahallesine yapılan sosyal tesisin hem taziye evi hem de sosyal tesis olarak hizmet vereceğini belirtti.

Taziye evlerinin yapılması ve bu kültürün yaygınlaşmasının olumlu olduğunu söyleyen vatandaşlar ise taziye evlerinin çok önemli hizmet olduğunu söylediler.

“Taziye evleri çok önemli hizmet”

Yeni yapılan Şahintepe Sosyal Tesisi’nde taziyeleri kabul eden Tabur ailesinden Cuma Tabur, “Taziye evleri çok önemli bir hizmet. Öncelikle bu taziye evini yapan ve yapılmasında da emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Herkesin cenazesi ve taziyeleri oluyor. Bu durumlarda da taziye evleri çok büyük önem taşıyor. Gelen misafirlerimizi rahatça ağırlayabiliyoruz. Kendi evimizde olsa biz bu kadar misafiri aynı anda ağırlamamız mümkün değildi. Bu nedenle taziye evlerinden memnunuz, belediyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Taziyeleri Şahintepe Sosyal Tesisi’nde kabul eden Fahri Tabur, taziye evlerinin sayesinde misafirlerini daha rahat ağırlayabildiğini belirterek, “Çok güzel bir hizmet. Çayından şekerine kadar her türlü hizmet veriliyor. Taziye evlerinde misafirlerimizi rahatça ağırlayabiliyoruz. Allah Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Mercan ise “Taziye evleri vatandaşlar için bulunmaz nimettir. Yazın serin, kışın sıcak ortamda taziyeye gelen misafirler rahat ediyorlar. Her şey düşünülmüş. Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir