• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
`Doktor Hastalığımla Değil Nasıl Ulaştığımla İlgilendi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`in Çiğli ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Hülya Öztürk, önceki gün akşam saatlerinde evinde rahatsızlandı. Memur olan eşinin gece nöbetinde olması sebebiyle çocukları, kendisini hastaneye götürebilmek için 112 Acil Sağlık`tan yardım istedi. Evin önüne gelen ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Öztürk, iddiaya göre buradaki nöbetçi bayan pratisyen hekimin hiç beklemediği bir tepkisiyle karşılaştı. Doktorun, rahatsızlığını sormak yerine, "Hastanenin ambulansını bu tür olaydan ötürü nasıl kullanırsınız. Senin paran yok mu, taksiyle gelecek durumun yok mu ki hastanemizin ambulansını bu şekilde kullanıyorsun?" dediğini öne süren Öztürk, buna anlam veremediğini söyledi.

Hülya Öztürk, doktora kendi eşinin de devlet için gece gündüz çalıştığını belirterek, "Benim ambulansla gelmeye hakkım yok mu?" diye sorduğunu, bu defa da, "Bana maval okuma." hakaretiyle karşılaştığını iddia etti. Başka bir doktora muayene olmak istediğini belirten Öztürk, rencide edilerek küçümsendiğini söyledi. Acil serviste yaşadıklarının ardından titreyerek dış kapıya çıktığını, bu sırada ayakta zor durabildiği için temizlik görevlisinin haline acıyıp sandalye getirdiğini anlatan Öztürk, "Ateşim 38,9 dereceydi. Eşim gelene kadar bir saate yakın bekledim.

Gelince başka bir doktor benimle ilgilendi. İki doktor arasında çok büyük fark vardı. Biri doktorluğunu yaptı, diğeri ise hastaları dış görünüşlerine göre değerlendirdiğini hal ve hareketlerine yansıttı. Müdahale edildikten yarım saat sonra kendime geldim, tedavimin 15 dakika sürdü. Aynı insaniyeti ilk doktor yapsa, saat 01.00`e kadar beklemeyecektim. Bana yapılan, yarın başkasına da yapılabilir. Bunların üstünün kapatılmasını istemiyorum. Oraya, hakeden gerçek doktorların gelmesini istiyorum." diye konuştu.

Hastaneye titreme, yüksek ateş ve tansiyon şikayetleriyle gittiğini ifade eden Hülya Öztürk, "Doktor hastalığımla değil de hastaneye nasıl ulaştığımla ilgileniliyorsa kişiye özel tavır var demektir. Bu olay, hastalığımı bile unutturdu. Devletin ambulanslarını vatandaşlar kullanmayacaksa kim kullanacak?" diyerek, doktordan şikayetçi olacağını açıkladı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de konuyla ilgili olarak Hasta Hakları Birimi`ne şikayette bulunulması durumunda gerekli araştırmanın yapacağını bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir