• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Başarılı Olmanın Yolu İşbirliğinden Geçer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Mustafakemalpaşa ilçesinde görev yapan idarecilerle bir araya gelen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ülkelerin geleceğinin eğitimcilerin çalışmalarına bağlı olduğunu söyledi. Toplantıya İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Ali Dursun ile Şube Müdürü Mehmet Ekiz de katıldı.
 
Dünyanın hızlı değiştiğini ifade eden Atilla Gülsar, "Ülkemizin gelişmesi eğitimcilerin çalışmalarına bağlı. Bugünkü çocuklar gelecekte ülkeye yön verecek. Kendine güvenen, problemleri çözebilen ve geleceğe güvenle bakan iyi bir nesil yetiştirmeliyiz. Artık el yordamıyla çalışma dönemi bitti. Beklentileri karşılamak için planlı, programlı ve projeli çalışmalıyız. Tarım, sanayi ve bilgi toplumlarını kaçırdık. Şu anda sibernasyon çağındayız. Karar verme, problem çözme ve üretme süreçlerinde aktif olarak birlikte rol alacağımız bir dönemdeyiz. `En büyük vatanseverlik işi en iyi yapmaktır` sözünden hareketle işimizi hep birlikte en iyi şekilde yapmalı ve bu dönemi kaçırmamalıyız" dedi.
 
Okullarda Demokratik Ortam Vurgusu
Yöneticilerden okullarını işbirliği ile demokratik bir ortamda yönetmelerini isteyen Atilla Gülsar, "İdarecilerimiz söylemcilerden değil eylemcilerden olmalı diye düşünüyorum. Yöneticilerimiz problemin bir parçası değil, çözümün bir parçası olmalıdır. Kendilerini devamlı yenilemeli ve geliştirmeliler. Farkında olmak her zaman çözüme giden ilk adımdır. Her hayal ise gelecek olan bir başarının projesidir. Kafanızda en çok neyi düşünürseniz, en çok onu başarırsınız" ifadelerini kullandı.
 
Başarının ancak işbirliğiyle yakalanabileceğini söyleyen Atilla Gülsar, "Bursa geçtiğimiz yıl yapılan üniversite sınavlarında, sosyal puan türünde ülke genelinde dördüncü oldu. Bu başarı Bursa`da görev yapan tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımın birlikte elde ettiği bir başarıdır. Başta Nilüfer ilçemizde görev yapan eğitimcilerimiz olmak üzere emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
 
`Hep Birlikte Başarılı Olalım` ve `Çalışkan 9`lar Toplantıda` gibi projelerin de gündeme geldiği toplantıda ayrıca, okullarda tasarruf tedbirleri, AB projeleri, devamsızlık yapan öğrenciler, iki yıl üst üste başarısız olan ve örgün eğitim dışına çıkan öğrenciler, proje yarışmalarına katılım, yeni eğitim sistemi gibi konular da görüşüldü. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir